Ilie Sârbu: Nu mă aştept ca Traian Băsescu să-l graţieze pe Adrian Năstase

Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, a afirmat, vineri, la RFI, că preşedintele Traian Băsescu nu îl va graţia pe fostul premier Adrian Năstase.
Epoch Times România
22.06.2012

Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, a afirmat, vineri, la RFI, că preşedintele Traian Băsescu nu îl va graţia pe fostul premier Adrian Năstase.

Ilie Sârbu a subliniat că Adrian Năstase nu poate fi trimis într-un penitenciar obişnuit, după tentativa de suicid care a urmat condamnării definitive la închisoare cu executare.

"Un om care se află în starea în care se află şi un om care a suportat şocul unui glonţ nu cred eu că poate să intre într-un penitenciar obişnuit. Nu intră delincvenţii periculoşi, interlopii, când ajung în situaţii în care, în urma răfuielilor, se duc cu plăgi împuşcate sau înjunghiaţi şi ei au dreptul acesta de a trece printr-un spital-penitenciar. Mai există varianta de a se amâna cu trei luni de zile executarea pedepsei. Adică nu ştiu dacă cineva la ora actuală chiar vrea să-l omoare pe Adrian Năstase. Dacă dânsul n-a reuşit, poate reuşesc alţii!", a spus liderul senatorilor social-democraţi.

Întrebat dacă se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să îl graţieze pe Adrian Năstase, Ilie Sârbu a răspuns: "Există şi această formulă, dar eu nu mă aştept ca preşedintele Traian Băsescu să facă lucrul ăsta. Preşedintele a spus în nenumărate ocazii, public, că simbolul corupţiei în România este Adrian Năstase şi îl voia în situaţia, sigur, nu cea de astăzi, dar îl voia oricum după gratii".

Potrivit lui Ilie Sârbu, imaginea PSD nu va avea de suferit după gestul fostului premier.

"Nu cred că se schimbă situaţia în PSD, din contră, asta ne uneşte, ne face mai puternici. Am văzut mesajele care vin, curg din ţară. (...) N-am nicio emoţie că partidul va suferi în planul imaginii", declară senatorul PSD, care îi urează lui Adrian Năstase, vineri, de ziua lui, "La mulţi ani, multă sănătate şi să depăşească situaţia în care se află".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, miercuri, 20 iunie, pe Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

Fostul premier este internat la Spitalul Floreasca din Capitală încă de miercuri seara. El a fost supus joi unei intervenţii chirurgicale, în urma tentativei de suicid.

Vineri, 22 iunie, Adrian Năstase împlineşte 62 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor