Ilie Sârbu, despre Iniţiativa de Centru Dreapta: Cred că domnul Ungureanu nu şi-a revenit din şoc

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat marţi că fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, care a anunţat crearea unei iniţiative de centru dreapta, "nu şi-a revenit probabil din şocul pe care l-a trăit" în urma căderii cabinetului condus de acesta.
Epoch Times România
29.05.2012

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat marţi că fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, care a anunţat crearea unei iniţiative de centru dreapta, "nu şi-a revenit probabil din şocul pe care l-a trăit" în urma căderii cabinetului condus de acesta.

Ilie Sârbu consideră că iniţiativa anunţată de fostul premier nu constituie motive de îngrijorare pentru Uniunea Social Liberală, acesta încercând de fapt "formule pe care le-au mai încercat şi alţii înaintea sa şi care nu au dat niciun rezultat".

"Cred că domnul Ungureanu nu şi-a revenit după şocul pe care l-a trăit prin pierderea guvernării şi căderea din postul de prim-ministru. A pierdut două posturi foarte importante - şef la SIE şi prim-ministru şi acum fiind în postura doar de cetăţean român sau eu ştiu ce catedră mai are dânsul pe la Iaşi, încearcă formule pe care le-au mai încercat şi alţii înaintea dânsului şi care nu au dat niciun rezultat. Aşa că nu avem de ce nici să ne îngrijorăm, nici să fim foarte atenţi la ceea ce spune dl. Ungureanu", a afirmat liderul social-democrat, la Palatul Parlamentului.

Fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat luni seara, la postul B1 TV, că se gândeşte în mod serios la demisia din Partidul Naţional Liberal şi la înfiinţarea unei iniţiative civice de centru-dreapta care va colabora, în principal, cu Partidul Democrat Liberal.

"PNL nu mai este vizitat de spiritul niciunui corifeu şi a uitat spiritul democraţiei elementare", a susţinut Ungureanu, care a adăugat că "e păcat să laşi ţara pe mâinile cui nu trebuie".

El a precizat că, în continuare, va merge la întâlniri cu electoratul PDL şi nu numai, fiind vizat electoratul urban care, pe măsura educaţiei, are anumite aşteptări de la clasa politică.

Fostul premier a adăugat că se gândeşte la o construcţie politică gen organizaţie neguvernamentală sau asociaţie care să se numească "Iniţativa civică de centru-dreapta" şi care să fie complementară şi să colaboreze cu tot ceea ce înseamnă forţă politică de centru-dreapta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor