"Îi vreau cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care fură din pădurile României" - Ministrul Mediului, după dispariţia a 340 ha

Costel Alexe
Costel Alexe (Epoch Times România)

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, că autorităţile române au descoperit la Ocolul Silvic Sighet, în Maramureş, „poate cea mai mare tăiere ilegală” de copaci din ultimii cinci ani. Alexe afirmă că „de pe o suprafaţă de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furaţi 100.000 de metri cubi”.

„În aceste zile, mai ales în weekend, duminică, am avut o vizită de lucru în judeţul Maramureş. Aşa cum am declarat şi la audieri, judeţul Maramureş, în 2018, a fost judeţul cu cele mai mari tăieri ilegale din România - 110.000 de metri cubi au fost identificaţi de colegii de la gărzile forestiere, cine ştie ce cantitate nu a fost descoperită, şi aş vrea să vă spun că în Maramureş, la Ocolul Sighet, a fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală din România în ultimii cinci ani. Pe o suprafaţă de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furaţi 100.000 de metri cubi. O pădure rasă de pe 340 de hectare, cu un prejudiciu adus statului român de peste 12 milioane de lei şi cu şi mai mari prejudicii aduse naturii şi, evident, mediului înconjurător”, a declarat Costel Alexe.

Ministrul a precizat că „acea pădure nu ar fi putut să dispară peste noapte, pentru că s-au făcut tăieri în mod repetat timp de 5, 6, 7 ani fără ca nimeni să le vadă”.

Potrivit oficialului, nici cetăţenii, nici autorităţile statului nu s-au sesizat şi consideră că dispariţia acelei suprafeţe importante din pădurile României este oarecum „o conlucrare comună” a localnicilor şi a autorităţilor locale.

„Colegii de la Garda Forestier Cluj au descoperit acest subiect, au investigat şi vă anunţ că săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchet”, a avertizat Costel Alexe.

Nu în ultimul rând, ministrul Mediului a transmis următorul mesaj: „Eu, ca ministru, îi vreau cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care taie, transportă ilegal sau fură din pădurile României. Nu ne mai permitem, ca ţară, să avem astfel de practici care evident ne duc spre lumea a treia, în care ne tăiem şi defrişăm pădurile în scopuri personale sau de grup”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne