Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Dmitri Kozak. Oazu Nantoi: Întrevederea este una cu bătaie electorală

Emisarul preşedintelui rus în relaţiile cu RM, Dmitri Kozac are rolul de mentor pentru Dodon, deoarece Kremlinul este preocupat ca socialiştii să obţină majoritatea parlamentară, afirmă Oazu Nantoi.
Întâlnirea lui Igor Dodon cu Dmitri Kozac la Moscova, 26.09.2018
Întâlnirea lui Igor Dodon cu Dmitri Kozac la Moscova, 26.09.2018 (facebook.com/Dodon Igor)

Aflat într-o vizită la Moscova, preşedintele Igor Dodon a avut, la 26 septembrie, o întrevedere cu Dmitri Kozak, reprezentantul special al Federaţiei Ruse pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Republica Moldova, în cadrul căreia şeful statului şi-a reiterat poziţia că ”Moldova trebuie să aibă drept obiectiv echilibrul politic şi economic în relaţiile sale cu ţările din Vest şi cele din Est”.

Totodată, oficialii ar fi discutat detaliat situaţia din regiunea transnistreană şi perspectivele evoluţiei dialogului în procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

”Ne-am exprimat deschiderea de a contribui activ la măsurile de consolidare a încrederii şi de menţinere a unui dialog permanent între reprezentanţii ambelor maluri ale Nistrului”, scrie preşedintele pe pagina sa de Facebook.

În context, comentatorul politic Oazu Nantoi, citat de Radio Europa Liberă, susţine că întâlnirea dintre Dmitri Kozak şi Igor Dodon ar fi una cu bătaie electorală, iar emisarului preşedintelui rus în relaţiile cu Republica Moldova i-ar reveni rolul de mentor al preşedintelui Dodon.

„Va fi preocupat de crearea condiţiilor din exterior pentru ca Partidul Socialiştilor să obţină majoritatea. Aceste foruri de tipul celui economic moldo-rus, cu participarea a 200 de businessmeni din Rusia nu se convoacă la solicitarea lui Igor Dodon, care este o unealtă. Este o decizie adoptată la Kremlin, tot aşa cum vizita Patriarhului Kirill preconizată pentru 28 octombrie va fi un element de campanie electorală a Partidului Socialiştilor, nimic mai mult”, a conchis comentatorul.

După vizita la Moscova, şeful statului informează că va participa la şedinţa ordinară a Consiliului şefilor statelor CSI la Duşanbe, care va avea loc în perioada 27-28 septembrie, iar în cadrul summit-ului va avea mai multe întrevederi bilaterale cu şefi de state ale CSI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe