Igor Dodon îl invită oficial pe Klaus Iohannis la Chişinău

În cadrul unei discuţii cu ambasadorul român la Chişinău, preşedintele moldovean i-a transmis omologului său român o invitaţie în Republica Moldova, subliniind că între preşedinţii celor două state trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă şi constructivă.
Daniel Ioniţă şi Igor Dodon
Daniel Ioniţă şi Igor Dodon (facebook.com / Igor Dodon)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut luni, 30 octombrie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la Reşedinţa de Stat, având drept scop dorinţa lui Igor Dodon „de a-i înmâna domnului Ambasador Daniel Ioniţă o scrisoare oficială adresată Preşedintelui României, domnului Klaus Iohannis”.

„Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Preşedinte Iohannis invitaţia mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între şefii de stat ai României şi Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă şi constructivă. Am toată convingerea că numai prin discuţii repetate pot fi depăşite asperităţile şi dificultăţile care mai apar în relaţiile dintre state sau dintre instituţii şi mizez pe faptul că Preşedintele României este deschis să accepte un dialog la Chişinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a scris preşedintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai menţionat că discuţia cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a fost una amicală şi productivă, fiind axată pe necesitatea unei colaborări echilibrate şi reciproc avantajoase între statele Republica Moldova şi România, atât în domeniul economic, cât şi în cel cultural. Totodată, Igor Dodon l-a asigurat pe ambasadorul României la Chişinău de faptul că relaţiile moldo-române sunt şi vor rămâne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, „în virtutea vecinătăţii noastre, a evenimentelor istorice comune şi a afinităţilor culturale pe care le-am avut mereu”.

Luând în considerare faptul că Dodon nu o dată s-a arătat total împotriva unirii Basarabiei cu România, încercând să scoată în afara legii unioniştii din Moldova, acesta nu a ezitat să specifice faptul că Republica Moldova şi România ar fi două state independente şi suverane, care ar trebui să găsească noi oportunităţi de cooperare respectuoasă şi benefică pentru cetăţeni.

Menţionam că din momentul în care şi-a depus jurământul de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon nu a fost invitat niciodată în România şi Ucraina, din cauza declaraţiilor făcute referitor la statele vecine, pe când la Moscova a fost de cel puţin şapte ori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe