Huliganii reţinuţi în cazul jandarmeriţei bătute la protestul Diasporei, ultraşi din galeria FCSB

Agresorii jandarmeriţei bătute în Piaţa Victoriei, la protestul de vineri, sunt ultraşi din galeria FCSB, nu protestatari, aşa cum s-a încercat să se acrediteze ideea.
Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Cei doi huligani reţinuţi de autorităţi pe motiv că au bătut o jandarmeriţă la protestul diasporei, de vineri, din Piaţa Victoriei, sunt membri ai galeriei unei echipe de fotbal bucureştene, mai cunoscuţi ca ultraşi, relatează Adevărul. Cei doi, Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), vor fi prezentaţi duminică judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Ambii bărbaţi sunt bucureşteni şi cunoscuţi ca ultraşi din nucleul galeriei FCSB, prezenţi la fiecare meci al echipei de fotbal.

În urma audierilor de sâmbătă seara, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele celor doi, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Pistolul furat de la jandarmeriţa bătută nu a fost deocamdată recuperat, mai arată sursa citată.

Reamintim că jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, vineri seara, la ora 23.00, alungând protestatarii cu gaze lacrimogene, cartuşe cu piper, petarde şi, spun unii martori, chiar grenade cu şrapnel.

La asaltul respectiv, doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost salvaţi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii, a relatat în noaptea respectivă digi24.ro.

Ulterior, agresarea tinerei, despre care Jandarmeria a susţinut că a fost internată cu suspiciune de fisură de coloană, a fost folosită de membri marcanţi ai PSD, precum Cătălin Rădulescu, pentru a acredita ideea că protestatarii din Victoriei au fost violenţi şi merită "călcaţi în picioare" sau chiar "mitraliaţi", zicea un consilier guvernamental.

Ulterior s-a aflat că jandarmeriţa este internată în spital dar este bine, chiar foarte bine, a anunţat ministrul Sănătăţii.

“Nu este ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat, aşteaptă să meargă la serviciu. (…) Am văzut imaginile, dar ea este foarte bine fizic", anunţa duminică Sorina Pintea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne