Hotărârea "care le taie pensiile românilor" ce au muncit în condiţii grele, contestată de PNL

Guvernul Tudose este somat de PNL să pună capăt discriminării pensionarilor care au lucrat în grupele I şi II de muncă.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL a decis să înainteze Guvernului Tudose o plângere prealabilă privind hotărârea care vizează pensiile pentru grupele I şi II de muncă, reiese dintr-un comunicat remis de partidul lui Ludovic Orban.

"Principalul motiv al sesizării este faptul că hotărârea limitează dreptul la pensie pentru românii care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi care s-au pensionat înainte de anul 2011. În cazul în care Executivul, în termenul legal, nu corectează actul normativ, PNL se va adresa instanţelor de contencios administrativ pentru a suspenda aplicarea deciziei sau pentru anularea ei", au transmis liberalii.

Potrivit PNL, toţi pensionarii trebuie să beneficieze de majorările necesare în condiţiile legii şi atrag atenţia că orice discriminare între pensionari nu este acceptabilă.

"Este regretabil că, în momentul de faţă, pensionarii au devenit o masă de manevră pentru Guvernul controlat de Liviu Dragnea", se arată în comunicat.

În acelaşi timp, PNL susţine că respectiva HG este neconstituţională şi solicită revocarea sau modificarea ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne