Hoop Dance – dans străvechi (video)

Jasmine Pickner-Bell
Jasmine Pickner-Bell (Facebook)

De două ori campioană la “Hoop Dance” , Jasmine Pickner-Bell este membră a tribului Crow Creek Dakota Sioux Tribe, cu numele nativ “Good Road Woman”.

În South Dakota, nouă triburi trăiesc în rezervaţie. Bătrânii predau patrimoniul cultural şi de limbă odată interzise în şcoli. O renaştere a vieţii tradiţionale este în creştere printre aceste naţiuni, şi reînoiesc interesul pentru dans şi muzică.

"Există pictograme de dansatori Hoop (cu cercul) pe pereţii peşterilor de-a lungul râului Cheyenne. Cercurile se făceau în mod tradiţional din salcie cu un substrat de tutun natural. Acum, cercurile sunt realizate din plastic cu bandă electrică, " a declarat Jasmine într-un interviu acordat Epoch Times, ediţia în limba engleză.

Jasmine Pickner este dansatoare Hoop de 25 de ani, spune că dansul a fost transmis din generaţie în generaţie în familiei ei. “De-a lungul anilor am început cu un cerc şi am lucrat în felul meu până am ajuns la 36 de cercuri. Copiii mei au învăţat, de asemenea, pentru a continua această tradiţie”.

Astfel, famila ei, Eagle Feathers (Pene de vultur) are grijă ca tradiţiile americanilor nativi să nu se piardă şi să meargă mai departe prin muzică şi prin dans.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură