Hong Kong: BBC World Service nu va mai putea emite, va fi înlocuit cu propaganda oficială de Partid

Nicio ştire nu va mai ajunge din Occident în Hong Kong întrucât autorităţile locale vor înlocui în curând BBC-ul cu programe de ştiri controlate de stat, sau mai bine zis cu propagandă oficială a Partidului Comunist Chinez. BBC a operat în fosta colonie britanică timp de 39 de ani.
(Wikimedia.org)

Într-o mişcare care a fost descrisă în mod oficial ca având rolul de a „îmbunătăţi schimbul cultural” dintre fosta colonie britanică şi China continentală mai puţin progresistă, reţeaua de televiziune publică a Hong Kong-ului va suspenda transmisiile canalului de ştiri BBC World Service şi le va înlocui cu programe realizate de Partidul Comunist Chinez, conform The Independent.

Începând cu 4 septembrie, Radio Television Hong Kong (RTHK) va închide cunoscutul canal de ştiri britanic şi va transmite doar China National Radio Hong Kong Edition, o reţea de programe condusă de stat care include ştiri în mandarină.

RTHK, o pârghie oficială a guvernului chinez, a susţinut într-o declaraţie că schimbarea va coincide de asemenea cu suspendarea serviciului său Digital Audio Broadcasting (DAB), care va avea loc tot în septembrie.

Anunţând în luna martie că toate canalele digitale vor fi închise, Beijingul a subliniat faptul că Internetul a înlocuit metodele tradiţionale de efectuare a transmisiunilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe