Hodorkovski deschide o şcoală pentru opoziţia rusă

Mihail Hodorkovski.
Mihail Hodorkovski. (Captură Foto)

Oligarhul exilat al Rusiei, Mihail Hodorkovski, a anunţat că va deschide o şcoală pentru potenţialii candidaţi ai opoziţiei ruse la alegerile municipale din 2017, conform unui articol Moscow Times.

Şcoala va avea o capacitate de 400 de locuri pentru candidaţii care vor încerca să obţină poziţii în cadrul municipalităţii Moscovei, conform unui anunţ făcut de RBC.

Din cei 400 de candidaţi, se aşteaptă să fie selectaţi 100, care să ia parte în alegerile din septembrie, conform organizaţiei finanţate de Hodorkovski, Open Russia.

Studenţii vor asista la tehnici de campanie, fundamente ale legislaţiei ruse şi oratorie. Conform anunţului făcut, Open Russia este gata să colaboreze şi cu partide ale opoziţiei, precum Partidul Comunist Rus, opoziţia liberală (Yabloko), etc.

Hodorkovski a anunţat că nu intenţionează să finanţeze campaniile electorale ale candidaţilor, ci numai costul cursurilor, care se va ridica la câteva mii de euro pe lună.

În septembrie Hodorkovski a anunţat că a început să caute un candidat la postul de preşedinte al Federaţiei Ruse, în cursa electorală prezidenţială care va avea loc în 2018. Fostul patron la companiei Yukos, pe vremuri cea mai mare din Rusia, a declarat că nu va candida.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe