Hochei: România va organiza Campionatului Mondial Under 20, Divizia a II-a, Grupa A

(photos.com)
Epoch Times România
23.05.2012

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) a obţinut, la Congresul IIHF de la Helsinki, dreptul de organizare a Campionatului Mondial Under 20 Divizia a II-a Grupa A.

 

Competiţia va fi găzduită de Patinoarul Olimpic din Braşov, în perioada 9-15 decembrie 2012, şi va fi un test foarte important din punct de vedere organizatoric în vederea Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, precizează FRHG.

Naţionala României, care a promovat la ediţia trecută a Mondialului, desfăşurată la Tallinn (Estonia), va avea ca adversare Japonia, Croaţia, Ungaria, Olanda şi Lituania.

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Marius Gliga, a declarat ca obiectivul reprezentativei României la Mondialul de la Braşov este clasarea în primele trei echipe. "După ce am promovat anul trecut, acum, la Braşov, avem un alt obiectiv ambiţios: obţinerea unei medalii, care, practic, ar clasa echipa cu şase locuri mai sus decât poziţia pe care se afla anul trecut, înainte de Tallinn", a spus Gliga.

Tricolorii vor începe sezonul cu cantonamentul centralizat de la Braşov, din perioada 7-10 august, acţiune la care vor participa selecţionerul de la echipa de seniori, canadianul Toms Skinner, şi invitaţii săi din Canada: Bob Caldwell şi Andy Murray. Aceştia vor participa activ la "campul" care va prefaţa Seminarul Internaţional de Perfecţionare pentru antrenori, care va fi organizat la Poiana Braşov, în perioada 11-12 august, ajuns la a cincea ediţie.

Dacă prezenţa lui Bob Caldwell, un antrenor apreciat de Hockey Canada, nu este o noutate, el vizitând România şi în 2010, confirmarea participării lui Andy Murray a atras atenţia comunităţii internaţionale, datorită renumelui de care se bucura în hocheiul mondial. De trei ori campion mondial cu Canada (1997, 2003, 2007), antrenor în NHL (Los Angeles Kings şi St. Louis Blue), consultant al naţionalei Elveţiei la Mondialul din 2010 şi recent inclus în IIHF Hall of Fame, Andy a răspuns afirmativ invitaţiei făcute de oficialli FRHG.

Seminarul FRHG devine, cu fiecare an, din ce în ce mai important şi pentru restul Europei, datorită profesionalismului cu care este organizat şi pentru numele celor care accepta să prezinte în sesiunile teoretice, cum ar fi discursurile Prof. Dr. Bompa Tudor, în anul 2010. Alături de antrenori români, au participat şi antrenori din alte ţări, datorită rezonanţei invitaţilor, dar şi a traducerii sincrone şi a interesului suscitat de temele prezentate.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor