Atletism: Studentul reşiţean Marius Cocioran, premiat pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Epoch Times România
22.05.2012

Atletul Marius Cocioran, singurul sportiv care va reprezenta Reşiţa şi Caraş-Severinul la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost premiat marţi de administraţia judeţeană.

 

Festivitatea de premiere organizată pentru Marius Cocioran şi pentru antrenorul său, Octavian Măzăran, a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, fiind organizată de instituţia gazdă şi Direcţia pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin.

Alături de Marius Cocioran s-au aflat, cu acest prilej, zeci de prieteni, de la colegii din secţia de atletism, până la handbalistele Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, unde este student şi tânărul atlet. Nu au lipsit de la momentul festiv conducătorii şi dascălii cluburilor care susţin activitatea sportivă a lui Marius Cocioran.

Despre performanţa lui Marius au vorbit la superlativ gazdele manifestării, respectiv, preşedintele desemnat al Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport, Liliana Dacica.

Marius Cocioran e privit ca un adevărat erou în judeţ, după remarcabila evoluţie la Cupa Mondială de marş de la Saransk. Sportivul antrenat de Octavian şi Iosif Măzăran a reuşit să încheie dificila proba de 50 km marş cu timpul de 3 ore, 57 de minute şi 55 de secunde, timp care îmbunătăţeşte cu aproape două minute vechiul record naţional, stabilit în urmă cu două decenii.

Mai important poate decât acest succes, e însă faptul că rezultatul îi asigură reşiţeanului Marius Cocioran biletul pentru Jocurile Olimpice găzduite de Marea Britanie.

Pentru performanţa realizată, Marius Cocioran şi antrenorul Octavian Măzăran au fost recompensaţi marţi cu premii în bani, oferite atât de Consiliul Judeţean, cât şi de Direcţia pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

Întregul judeţ îi va ţine pumnii valorosului atlet care va reprezenta Caraş-Severinul şi România la Londra, într-o vară care se anunţă fierbinte.

Reţeta succesului a dezvăluit-o marţi veteranul antrenor Iosif Măzăran, cel care a şi anticipat calificarea lui Marius.

"Reţeta succesului o reprezintă munca. Trebuie să munceşti mult, apoi, să munceşti şi mai mult, iar când crezi că ai muncit atât, trebuie să munceşti foarte mult. Asta a făcut Marius Cocioran. I-am spus, înainte de a pleca în Rusia, că va scoate puţin peste 3 ore şi 57 de minute şi aşa a fost", a afirmat Iosif Măzăran.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor