Echitaţie: Peste 2.500 de spectatori şi-au petrecut weekend-ul la Transylvania Horse Show 2012

. (PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.05.2012

Peste 2.500 de spectatori au asistat la cea de-a doua ediţie a competiţiei internaţionale ecveste "Transylvania Horse Show" 2012, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Aproximativ 80 de călăreţi din 15 ţări (Olanda, Suedia, Irlanda, Germania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Canada, Spania, Luxemburg, Franţa, Turcia, Norvegia, Bulgaria şi România) şi-au dovedit măiestria în inima Transilvaniei, într-un sat de poveste, Prod, comuna Hoghilag, la doar 16 km de Sighişoara.

 

Concurenţii, împărţiţi în două categorii, Concurs Internaţional Complet CIC1 (Profesionişti) şi Concurs Internaţional Universitar - Cupa Naţiunilor pentru Studenţi, s-au întrecut in probe de cross-country, sărituri peste obstacole şi dresaj.

La categoria Concurs Internaţional Complet CIC1, premiul de 4.000 euro a fost câştigat de Viorel Bubău (România), locurile 2 şi 3 fiind ocupate tot de reprezentaţi ai ţării noastre, Mădălina Hentes, respectiv Orsolya Teanc (Romania).

Cupa Naţiunilor pentru Studenţii Călăreţi a fost câştigată de echipa Germaniei, urmată de echipele "Golden Oldies" (Belgia şi Irlanda) şi "Internaţional 2" (Franţa şi Turcia).

Juriul care a urmărit atent evoluţia concurenţilor în cele 3 zile a fost format din Anca Bogdan şi Sorin Alexandrescu, membri ai Federaţiei Ecvestre Române (FER), şi a fost prezidat de arbitrul internaţional Iuri Dinev Valev din Bulgaria.

Trimisul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI) la eveniment, Peter Fell din Irlanda, specialist în construcţia traseelor de cross-country, a declarat: "Sunt foarte impresionat de calitatea organizării acestui eveniment şi de nivelul ridicat de profesionalism întâlnit în România. Mihnea (Vârgolici - Cross Country Farm - organizatorul şi iniţiatorul competiţiei - nr) a reuşit să constuiască un eveniment care poate concura oricând cu unul dintr-o ţară în care echitaţia este mult mai populară".

Prezenţa delegatului tehnic al FEI în Romania este garanţia faptului că evenimentul s-a desfăşurat conform regulilor internaţionale. Competiţia a fost comentată live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie, specializat pe disciplina "Probă completă", de asemenea comentator şi la cunoscuta televiziune Sky Sports, care urmează să comenteze competiţiile de călărie de la Jocurile Olimpice 2016 din Brazilia.

Cei peste 2.500 de oameni care au participat în weekend la spectacolul dat în cinstea acestui sport nobil, au putut urmări în afara competiţiei un workshop de dresaj natural, demonstaţii de tir cu arcul călare, susţinute de actorul Denis Ştefan, dar şi o serie de cascadorii spectaculoase şi demonstraţii de călărie acrobatică.

Evenimentul Transylvania Horse Show a fost organizat organizat de Cross-Country Farm, alături de Federaţia Ecvestră Romanp şi Federaţia Ecvestră Internaţională.

Transylvania Horse Show a fost desemnat la începutul anului de către "Association Internationale des Etudiants Cavaliers" (AIEC) - cea mai mare asociaţie de acest gen din lume - drept cel mai bun concurs internaţional de călărie pentru studenţi în 2011.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor