Hochei: Andrej Rajcak, noul antrenor al echipei Corona Fenestela Braşov

Epoch Times România
11.02.2012

Conducerea clubului de hochei pe gheaţă ASC Corona Fenestela Braşov a decis ca slovacul Andrej Rajcak să preia postul de antrenor principal, înlocuindu-l pe Peter Mikula, care şi-a anunţat plecarea.

După cum informează site-ul oficial al federaţiei de specialitate, citat de Agerpres, contractul lui Andrej Rajcak este valabil până la finele actualului sezon, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon. Elod Antal va fi antrenor secund, iar restul staff-ului rămâne neschimbat.

Andrej Rajcak, care a venit la Braşov acum un an, în postura de antrenor-jucător, din liga a doua a campionatului slovac, a fost prezentat oficial sâmbătă, în vestiarul echipei.

"Am luat în calcul mai multe variante de antrenor în ultimele zile, dar până la urma am decis să ne oprim la cineva din curtea proprie. Suntem pe final de sezon şi am considerat că trebuie să preia echipa cineva care deja o cunoaşte, nu prea mai era loc de o perioadă de acomodare. Deşi clubul nostru nu se confruntă cu probleme financiare, am luat în calcul şi efortul economic care urmă să fie făcut cu un alt antrenor străin în această perioadă a sezonului. Pe de altă parte, Andrej Rajcak este un băiat deosebit, un profesionist desăvârşit. Sunt convins, că am luat cea mai buna decizie", a declarat Emilian Cernica, vicepreşedintele clubului.

La rândul său, Rajcak a spus că a fost "luat prin surprindere această decizie a clubului, dar sunt foarte bucuros. Nu am stat pe gânduri când am primit propunerea de a antrena pe Corona, deşi vin din vestiar, ca jucător, şi acest aspect poate fi considerat un dezavantaj, dar eu zic că va fi un avantaj pentru mine, dar şi pentru echipă. Vreau să mulţumesc conducerii pentru încrederea pe care mi-au acordat-o şi sunt convins că nu voi dezamăgi nici conducerea, nici foştii colegi, dar nici suporterii. Acestora le cer sa vină la meciuri, pentru ca avem nevoie de ei. O sa încerc să mai intru şi pe gheaţă, dacă voi considera că sunt apt, dar, în primul rând, de acum înainte sunt antrenor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor