Hochei: Tom Skinner - Turneul de la Kiev, un test important pentru România

Epoch Times România
06.02.2012

Canadianul Tom Skinner, selecţionerul naţionalei de hochei pe gheaţă a României, a declarat că turneul Ice Hockey Euro Challenge de la Kiev, din perioada 9-11 februarie, este un adevărat test pentru elevii săi.

"Pentru turneul Ice Hockey Euro Challenge de la Kiev, de care ne mai despart doar câteva zile, staff-ul tehnic este preocupat ca echipa României sa se ridice la nivelul unei asemenea competiţii, la care participă echipe foarte bune, cum ar fi Italia, recent retrogradata din divizia de elită, Lituania şi Ucraina", a spus Tom Skinner.

După cum informează site-ul oficial al federaţiei de specialitate, citat de Agerpres, antrenorul a mai spus: "Competiţia de la Kiev va fi un adevărat test pentru România, o echipa care vine după un turneu foarte puternic, la Miercurea Ciuc unde am câştigat în faţa Ungariei, şi am pierdut, greu, cu Polonia".

Tom Skinner a mai precizat ca echipa României se va prezenta la Kiev fără şapte jucători de bază, care vor rămâne la echipele de club în perioada de pauză: "Vrem să jucăm la acelaşi nivel ca în luna decembrie, dar fără şapte jucători importanţi, care vor rămâne la echipele lor de club. Aceste absenţe sunt, cu siguranţă, o pierdere importantă, dar, totodată, reprezintă o oportunitate pentru alţi jucători: Gellert Ruczuj va juca primul sau joc în echipa naţională; Pisarenko va reveni la lot, după ce a lipsit în decembrie; Levente Lorincz, Leonard Pascaru şi Alexandru Munteanu vor evolua, de asemenea, pentru prima oară în tricoul naţionalei de seniori".

Tehnicianul canadian a precizat că participarea de la Kiev va reprezenta un nou pas pentru naţionala de hochei a României de a se pregăti pentru o evoluţie cât mai bună la Campionatul Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor