Hillary Clinton: O posibilă "surpriză din octombrie" va "distorsiona şi perverti" imaginea Kamalei Harris

Hillary Clinton, fost de secretar de stat al SUA (Don Arnold/Getty Images)
Redacţia
02.10.2024

Hillary Clinton, fostă secretar de stat, a avertizat cu privire la o surpriză din octombrie menită a „distorsiona şi perverti” imaginea vicepreşedintei Kamala Harris, potrivit The Hill.

„Vor exista eforturi concertate pentru a denatura şi perverti imaginea Kamalei Harris, cine este ea, ce reprezintă, ce a făcut”, a declarat Clinton în timpul unui interviu.

Ea a făcut referire la teoria conspiraţiei „pizzagate” din 2016, care a însoţit sfârşitul campaniei sale prezidenţiale împotriva lui Donald Trump.

„Adică, uite, asemănător cu povestea nebunească despre mine că aş fi condus o operaţiune de trafic de copii din subsolul unei pizzerii”, a menţionat Clinton.

Comentariul a stârnit râsete din partea spectatorilor emisiunii.

„Nu râdeţi. A fost o poveste uriaşă. Şi a făcut ca un tânăr din Carolina de Nord să se urce în maşină cu puşca sa de asalt şi să meargă să elibereze aceşti copii inexistenţi şi să tragă într-o pizzerie din Washington, D.C.”, a spus Clinton.

„Acestea sunt lucruri periculoase. Începe online, adesea pe dark web. Migrează. Sunt preluate de mass-media pro-Trump. Sunt apoi raportate de toţi ceilalţi, care se asigură că au o acoperire de aproximativ 100%, iar oamenii le cred”, a afirmat Clinton.

Ea a avertizat că, înainte de alegerile din acest an, „undele digitale” vor fi pline de dezinformări care pot căpăta o viaţă proprie.

Hillary Clinton a susţinut că presa are nevoie de o „naraţiune coerentă” cu privire la pericolul pe care Trump îl reprezintă pentru ţară în următoarele săptămâni. Ea a avertizat că actori străini precum Rusia, Iranul şi China pot alimenta dezinformarea pe social media, încercând să influenţeze alegerile, adăugând că ea crede că urmează o poveste despre vicepreşedinta Harris.

„Deci, nu ştiu ce va fi. Dar va fi ceva, şi va trebui să muncim foarte, foarte mult pentru a ne asigura că va fi demascată minciuna aceasta”, a spus ea despre surpriza din octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor