Hillary Clinton lansează un apel la unitate cu privire la Iran

Secretarul de stat american, Hillary Clinton. (PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
04.05.2012

Secretarul de stat american Hillary Clinton a făcut vineri în China un apel la unitate faţă de Iran, în contextul apropierii datei începând de la care Washingtonul va impune sancţiuni cumpărătorilor de petrol iranian, informează AFP.

Statele Unite ale Americii şi China împărtăşesc obiectivul de a împiedica Iranul să dezvolte arma nucleară, a subliniat Hillary Clinton.

"Cel mai bun mod de a ajunge la o soluţie diplomatică pe care o dorim cu toţii este de a rămâne puternici şi uniţi", a declarat şeful diplomaţiei americane, în cadrul dialogului strategic şi economic anual dintre China şi SUA.

În cazul în care ar slăbi presiunea sau determinarea, Iranul va fi mai puţin interesat să negocieze sau să ia măsurile necesare pentru a răspunde îngrijorărilor comunităţii internaţionale cu privire la programul său nuclear, a adăugat Hillary Clinton.

Israelul nu a exclus o intervenţie militară împotriva Iranului, în timp ce Teheranul afirmă că îmbogăţeşte uraniul în scopuri civile.

Pe baza unei legi americane, Statele Unite vor impune sancţiuni cu începere din 28 iunie instituţiilor financiare din toate ţările care vor continua să cumpere petrol din Iran.

Departamentul de Stat al SUA a acordat, totuşi, derogări membrilor Uniunii Europene şi Japoniei, estimând că acestea fac eforturi importante pentru reducerea importurilor de petrol iranian.

China şi India şi-au exprimat opoziţia faţă de legea americană, dar şi-au redus progresiv importurile de petrol iranian în apropierea expirării termenului stabilit de SUA.

Acest subiect urmează a fi abordat, de asemenea, în convorbirile pe care Hillary Clinton le va avea în India începând de duminică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor