Herman van Rompuy, aleşilor români: Mizez pe voi pentru Tratatul Fiscal

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.04.2012

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, le-a cerut miercuri parlamentarilor români, în plenul reunit, să ratifice Tratatul de guvernanţă Fiscală.

Oficialul european a precizat că acest lucru ar fi pentru statele europene un “semn de încredere” în România. Herman van Rompuy le-a mai cerut parlamentarilor să sprijine măsurile economice dure ale Guvernului.

Herman Van Rompuy a susţinut miercuri un discurs în plenul reunit al Parlamentului, în condiţiile în care prezenţa nu a fost foarte numeroasă. Din partea opoziţiei au participat aproximativ 70 de senatori şi deputaţi. Printre liderii PNL aflaţi în sală s-au numărat Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu. Din partea PSD, au răspuns prezent Victor Ponta, Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu. Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au părăsit sala în momentul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a luat cuvântul, la finalul discursului lui Van Rompuy.

Nici din partea coaliţiei de guvernare prezenţa nu a fost mai numeroasă, fiind în jur de 60 de senatori şi deputaţi de la PDL, UDMR şi minorităţi.

În schimb, au fost prezenţi toţi membrii Cabinetului Ungureanu, ca şi preşedintele PDL Emil Boc.

În privinţa Tratatului fiscal, Van Rompuy a discutat şi cu preşedintele Traian Băsescu. ”L-am informat pe domnul preşedinte cu privire la perspectiva adoptării Pactului fiscal, care se află în Parlament şi, probabil, în două săptămâni va trece de Camera Deputaţilor”, a precizat şeful statului în cadrul declaraţiilor comune de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor