Handbal: Tadici şi-a asumat responsabilitatea pentru înfrângerea cu Germania

Moment de glorie al echipei feminine de handbal. In imagine: Ada Moldovan (stanga), Cristina Neagu (centru) si Carmen Andreea Amarieithe. (CLAUS FISKER / AFP / Getty Images)
P. P.
11.12.2013

Antrenorul naţionalei române de handbal, Gheorghe Tadici, şi-a asumat responsabilitatea pentru prima înfrângere din grupele Campionatului Mondial din Serbia, după eşecul suferit în faţa Germaniei, cu scorul de 23 – 26.

“Nu sunt laş, îmi asum răspunderea”, a spus selecţionerul, care a evitat să critice jocul elevelor sale în această întâlnire. Germania au găsit punctul slab din jocul nostru, linia de 9 metri. Nemţoaicele au marcat 18 goluri din 26 de la distanţă.

”Dar, eu am încredere în jucătoarele mele şi în ceea ce am pregătit noi. Îmi doresc să avem şi noi mai mult noroc în meciurile viitoare“, a continuat Tadici.

Înfrângerea din acest meci a însemnat ratarea primului loc din grupă cât şi un motiv pentru a analiza greşelile din jocul echipei. Un alt aspect punctat de Tadici au fost ratările din 7 metri, care ar fi putut schimb decursul partidei.

“Noi am avut de rezolvat două aspecte. Unul a fost cel legat de pivot şi de extreme, unde cred că ne-am achitat de sarcini, iar al doilea, cel legat de linia de nouă metri, am avut probleme. Am vorbit clar să întâmpinăm interii la nouă metri, să nu-i lăsăm să arunce. Dar, i-am lăsat să se urce pe noi. Muller şi Steinbach ne-au omorât.

Chiar şi aşa, cred că dacă nu ratam loviturile de la 7 metri, alta ar fi fost soarta partidei" a încheiat antrenorul.

România are o zi de pauză până la meciul cu Ungaria, programat joi. Meciul cu Germania a lăsat mai multe amprente în rândul jucătoarelor, Ada Nechita şi Valentina Ardea acuzând probleme medicale la finalul partidei. Pentru a-şi asigura a doua poziţie din grupă şi un adversar facil în optimi handbalistele sunt obligate să câştige în următoarea partidă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor