Handbal feminin: Portarul Delia Roman şi interul Loreana Pera, ultimele achiziţii ale HC Zalău

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
12.07.2012

Portarul Roman Delia, de la CSM Cetate Devatrans, şi interul Pera Loreana, de la Dunărea Brăila, sunt noile achiziţii cu care Handbal Club Zalău, finalista Cupei EHF şi medaliată cu bronz în ultima ediţie a Ligii Naţionale feminine de handbal, îşi începe pregătirea noului sezon, cu un cantonament de 12 zile la Cheile Grădiştei.

"Cu echipa plecăm astăzi într-o perioadă de pregătire centralizată de 12 zile. Nu ducem la Cheile Grădiştei, acolo unde facem pregătirea de vreo cinci ani încoace. În ceea ce priveşte lotul echipei, au plecat patru jucătoare din primele şapte, avem o jucătoare accidentată, care probabil o să dureze până revine Rob Roxana şi au venit două jucătoare. Una ce completează postul de portar, lăsat liber de Mirela Nechita şi o jucătoare de linia de nouă metri. Portarul este Roman Delia şi jucătoarea de nouă metri se numeşte Pera Loreana", a declarat joi, Gheorghe Tadici, antrenorul echipei HC Zalău.

Jucătoarele care au plecat de la echipa din Zalău sunt, în afara portarului Mirela Nichita, Nicoleta Molfea, Mariana Cristoaica şi, în iarnă, Dana Băbeanu, la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Acesta din urmă ar putea însă reveni la fosta echipă, potrivit tehnicianului de la poalele Meseşului.

"Cu Dana Băbeanu rămâne de văzut, în partea a doua a pregătirii, din luna august. Suntem în discuţii, clubul Oltchim e de acord, dacă pleacă de la ei să plece la Zalău. Rămâne să vedem, în funcţie de cum vor evolua problemele şi la ei şi la noi", a precizat Gheorghe Tadici, care este şi selecţionerul naţionalei feminine.

Tehnicianul HC Zalău a adăugat faptul că actualul căpitan al echipei, Georgiana Ciuciulete, este incertă pentru următorul sezon, fiind în prima lună de sarcină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor