JO 2012: Femeile depăşesc ca număr bărbaţii din delegaţia Statelor Unite, compusă din 530 de sportivi

(FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.07.2012

Femeile americane au depăşit o nouă barieră în sport, fiind pentru prima oară mai numeroase decât bărbaţii, în delegaţia olimpică a Statelor Unite pentru JO de la Londra, compusă din 530 de sportivi.

Comitetul olimpic american a anunţat marţi, la Colorado Springs, componenţa delegaţiei pe care o va deplasa în capitala britanică, din care fac parte 269 de femei şi 261 de bărbaţi, ce vor concura în 25 din cele 26 de sporturi din programul olimpic, singura excepţie fiind handbalul.

Aproape jumătate dintre cei selecţionaţi, 228 mai exact, au deja o experienţă olimpică, iar şapte dintre ei vor participa la cea de-a 5-a Olimpiadă din cariera lor: Amy Acuff (atletism), Phillip Dutton şi Karen O"Connor (echitaţie(concurs complet), Khatuna Lorig (tir cu arcul), Emil Milev şi Kim Rhode (tir) şi Danielle Scott-Arruda (volei).

Cea mai vârstnică sportivă din lot este Karen O"Connor (54 ani), iar ca mai tânără înotătoarea Katie Ledecky (15 ani).

Dintre americanii care vor fi prezenţi la Londra, 76 au deja în palmares un titlu olimpic, adică 15 la sută dintre componenţii delegaţiei SUA.

Înotătorul american Michael Phelps are ocazia să devină sportivul cu cele mai multe medalii din istoria Jocurilor Olimpice, dacă va urca de trei ori pe podium la Londra, unde va concura în şapte probe. El ar depăşi-o, astfel, pe gimnasta sovietică Larisa Latînina, care are în palmares 18 medalii olimpice. Phelps, în vârstă de 27 ani, a cucerit până în prezent 16 medalii, între care 14 de aur, la ultimele două ediţii ale JO, din 2004 (Atena) şi 2008 (Beijing).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor