Handbal feminin - Cristian Gaţu a depus candidatura României pentru CE 2012

Cristian Gaţu, preşedintele FR de Handbal, a confirmat că a transmis marţi, 5 iunie, candidatura României pentru organizarea Campionatului European de handbal feminin (4-16 decembrie 2012), după ce a primit acordul verbal al premierului Victor Ponta.
Epoch Times România
05.06.2012

Cristian Gaţu, preşedintele FR de Handbal, a confirmat că a transmis marţi, 5 iunie, candidatura României pentru organizarea Campionatului European de handbal feminin (4-16 decembrie 2012), după ce a primit acordul verbal al premierului Victor Ponta.

Cristian Gaţu a precizat că Federaţia europeană de handbal (EHF) a anunţat că Olanda a declinat organizarea competiţiei şi a contactat sâmbătă o serie de federaţii capabile să organizeze un asemenea eveniment. Pe listă s-a aflat şi România, care şi-a dovedit cu brio capacitatea de organizare la CE feminin din anul 2000, de la Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea. Data limită pentru depunerea candidaturilor este marţi 5 iunie, ora 20,00.

"Am transmis azi candidatura României, după ce am luat acordul verbal al premierului Victor Ponta şi al preşedintelui ANST, Carmen Tocală, şi totul este ok. Premierul mi-a spus că pot depune candidatura. Cred că vom primi răspunsul în 2-3 zile, se analizează ofertele şi cu asta gata. Din punct de vedere al capacităţii de organizare am aceeaşi echipă care a organizat Campionatul European din 2000. Singurul semn de întrebare este infrastructura, care nu e la nivelul celor care probabil îşi vor depune candidatura. Nu avem săli imense, aşa cum merităm şi noi. Mă doare gura de când solicit treaba asta. Nu o să coste mult, o să facem calculele, dar mai mult de un milion de euro în niciun caz. În schimb vom primi probabil drepturi de publicitate şi drepturi de televiziune".

Gaţu a identificat deja sălile care ar putea găzdui meciurile CE 2012 de handbal feminin.

"Am verificat nişte săli şi le-am nominalizat pe cele din Piatra Neamţ (5.000 locuri), Craiova (5.000), Bucureşti (5.000), Cluj (7.500) - aici s-au sistat lucrările pentru o contestaţie, dar există garanţia că dacă se deblochează situaţia se pot termina, Râmnicu Vâlcea (3.000), Oradea (3.000) şi Bacău (10.000), cu semn de întrebare dacă lucrările se termină la timp".

La CE 2000, România s-a clasat pe locul 4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor