Handbal feminin: Clubul Oltchim, în proces de rebranding

. (FRANCK FIFE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.07.2012

Clubul feminin de handbal Oltchim Rm. Vâlcea trece printr-un proces amplu de rebranding, care cuprinde sigla grupării, site-ul oficial şi echipamentul de joc.

Vor apărea modificări cu ocazia jocurilor internaţionale şi la nivelul Sălii Sporturilor "Traian", iar echipamentul de prezentare din acest an va fi modelul "Adidas - Condivo 2012", precizează clubul vâlcean. Echipamentul de joc va fi tot Adidas, în culorile clubului şi tocmai pentru că este personalizat are nevoie de mai multe zile de execuţie, urmând să fie gata pentru turneul din Ungaria, programat luna viitoare. Prezentarea sa şi a lotului va avea loc în luna septembrie, cu ocazia primului joc oficial de pe teren propriu al echipei Oltchim, precizează campioana României.

"Ideea de modificare a siglei clubului a apărut în contextual actual al rebranduirii întregii structuri europene de handbal şi este uşor de observat că Federaţia Europeana de Handbal şi-a schimbat logo-ul. Nu numai, Champions League - masculin şi feminin - au, începând cu acest sezon, alt logo", precizează clubul.

În siglă s-a păstrat ideea de "scut", care reprezintă competiţia sportivă şi apărarea palmaresului actual, este conturat de culoarea albastră - cea mai rece dintre culori, simbol al seriozităţii - şi are fundal alb, ce reprezintă fair-play-ul, modul corect de a-ţi evalua şansele în întrecerile sportive.

S-a introdus ca titlu denumirea de "Clubul Sportiv", dar şi numele oraşului "Râmnicu Vâlcea", scrise cu albastru de aceeaşi culoare, ca şi logo-ul Federaţiei Europene - EHF. Acelaşi albastru este folosit şi la silueta sportivei ce imită aruncarea din săritură specifică handbalului.

Tot în titlu, cu auriu, reprezentând supremaţia numărului de titluri naţionale din Liga internă feminină, este scris numele clubului şi al echipei "Oltchim", iar datele de identificare se termină cu anul 1973.

S-a păstrat din vechea siglă hexagonul ce reprezintă simbolul benzenului, dar şi al Societăţii Comerciale "Oltchim" SA, în semn de respect pentru sponsorul principal şi ca element ce defineşte activitatea sportivă de pe lângă această societate încă din 1973, de când s-a înfiinţat clubul sub denumirea de Asociaţia Sportivă "Chimistul" Rm. Vâlcea. Hexagonul este stilizat cu elemente folosite anterior în sigla şi colorat în culorile clubului.

În subsolul scutului au fost poziţionate cinci stele , acestea reprezentând numărul de trofee internaţionale obţinute de club în existenţa sa, respectiv două Cupe IHF, două Supercupe ale Europei şi o Cupa Cupelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor