Fotbal: Şase jucători de la Lokomotiv Plovdiv vor juca la rivala ŢSKA Sofia

(Getty Images)
Epoch Times România
24.07.2012

Echipa bulgară de fotbal ŢSKA Sofia va transfera în total şase jucători de la rivala Lokomotiv Plovdiv, confruntată cu probleme financiare, au anunţat marţi cele două formaţii, citate de agenţia Reuters.

Fundaşul dreapta francez Jeremie Rodrigues, compatriotul său Youness Bengelloun, care evoluează pe postul de fundaş central, şi mijlocaşul portughez Serginho au semnat deja contracte pe doi ani cu ŢSKA Sofia, grupare cu 31 de titluri de campioană a Bulgariei în palmares, după efectuarea vizitei medicale.

Până la finele acestei săptămâni, clubul din capitala bulgară urmează să mai finalizeze transferurile altor trei jucători de la Plovdiv: fundaşul stânga bulgar Mihail Venkov, mijlocaşul grec Ilias Kyriakidis şi atacantul brazilian Tassio.

Patronul lui Lokomotiv, Konstantin Dinev, a dat publicităţii un comunicat în care a anunţat că îşi retrage sprijinul financiar acordat echipei din Plovdiv, fiind dispus să-şi vândă acţiunile pentru o singură leva.

Presa bulgară susţine că un al şaptelea jucător de la Plovdiv, mijlocaşul Hristo Zlatinski, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din campionat, ar putea pleca la rândul său la ŢSKA Sofia, cu două săptămâni înaintea startului noului sezon.

ŢSKA Sofia, clasată pe locul secund în ediţia trecută a campionatului, şi-a întărit lotul cu opt noi jucători în ultimele săptămâni, în tentativa de a cuceri un nou titlu, după o pauză de patru ani.

Lokomotiv Plovdiv, campioana Bulgariei în 2004, este calificată în turul II preliminar al Europa League, unde are ca adversară formaţia olandeză Vitesse Arnhem. În meciul tur, disputat la Plovdiv, cele două formaţii au terminat la egalitate, 4-4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor