JO 2012: Echipa olimpică a României a revenit de la Londra

(FABRICE COFFRINI / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
13.08.2012

Echipa olimpică a României care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra a revenit luni la Bucureşti.

La scara avionului, olimpicii români au fost întâmpinaţi de Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, şi Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.

La Salonul Prezidenţial al Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", sportivii, antrenorii şi oficialii au fost primiţi cu aplauze de rude, prieteni, conducători de federaţii şi cluburi sportive, un mare număr de jurnalişti.

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), a declarat: "Vreau să mulţumesc tuturor celor care au venit la aeroport, inclusiv jurnaliştilor, pentru această primire foarte frumoasă. O primire prietenoasă şi călduroasă pentru echipa olimpică a României, în special pentru medaliaţi. Sportivii au revenit de la Londra cu fruntea sus. Ei au contat în lupta pentru medalii, în fiecare zi, chiar dacă unii nu au avut succesul aşteptat. Prezenţa lor a fost remarcată, mai ales într-un proces tot mai accentuat de globalizare a sportului. La Londra 85 de ţări au luat medalii, faţă de Sydney unde au fost 41".

"Vreau să spun că a fost un context dificil, de luptă dură, dar onestă. În aceste condiţii, sportivii români s-au comportat admirabil, spun eu. Ei au reuşit să vină acasă cu nouă medalii", a mai menţionat Octavian Morariu.

La final, el a precizat: "Îi felicit pe toţi sportivii români prezenţi la JO, pe antrenori, pe preşedinţii de federaţii. Lor le spun că acum începe un nou ciclu olimpic, începem campania pentru Rio. Contăm pe toată tenacitatea şi perseverenţa, pentru ca la Rio să obţinem rezultate cel puţin la fel de bune ca la Londra".

În avionul de la Londra la Bucureşti a călătorit şi premierul Victor Ponta, care a asistat la mai multe competiţii din cadrul Jocurilor Olimpice de vară, ediţia 2012.

România a ocupat locul 27 în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, cu nouă medalii, două de aur (Alin Moldoveanu - puşcă aer comprimat 10 m, Sandra Izbaşa - gimnastică, sărituri), cinci de argint (Alina Dumitru - judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu - judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş - haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor - gimnastică, sol) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin - haltere, cat. 69 kg). La JO 2012 au participat 10.800 de sportivi din partea a 204 comitete olimpice naţionale.

Ţara noastră a fost prezentă cu o echipă de 105 sportivi la cea de-a 30-a Olimpiadă de vară (pe lângă cei 103 sportivi au concurat şi cele două rezerve de la scrimă).

Londra va găzdui şi Jocurile Paralimpice, în perioada 29 august - 9 septembrie, unde este reprezentată şi România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor