Haltere - Nicu Vlad: "Cele zece medalii la Europene arată frumos"

(Elisenda Roig / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
17.04.2012

Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, a precizat marţi, în exclusivitate pentru AGERPRES, că obţinerea a zece medalii la Campionatele Europene din Turcia este un bilanţ frumos, dar au fost şi sportivi care au evoluat sub aşteptări.

"Zece este un număr interesant de medalii obţinute la Campionatele Europene din localitatea Antalya (Turcia). Am obţinut o medalie de aur, cinci de argint şi patru de bronz. Menţionez faptul că obiectivul Federaţiei Române de Haltere pentru această competiţie a fost de două medalii", a declarat preşedintele FR de Haltere.

În legătură cu sportivii care s-au remarcat în mod deosebit la Campionatele Europene din Turcia, Nicu Vlad a spus: "O evoluţie bună a avut spre exemplu Roxana Cocoş. Răzvan Martin a avut şi el o evoluţie bună, dar dacă mă gândesc la pregătire şi la tot ce speram, după părerea mea el a concurat sub aşteptările noastre, chiar dacă a luat o medalie de aur şi două medalii de argint. A mai fost Marius Gâscan, care anul trecut a luat medalie de aur la stilul aruncat, iar acum a părăsit competiţia după trei ratări. Deci, cu tot acest bilanţ bun, au fost şi sportivi care au evoluat mult sub aşteptări. Este adevărat, pe ansamblu a ieşit bine, cele zece medalii arată frumos. Dar, la individual sunt mai multe lucruri care nu au evoluat aşa cum ne aşteptam".

"Urmează pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Londra, competiţia supremă pentru noi. La Jocurile Olimpice de vară din avem ca obiectiv obţinerea unei medalii", a subliniat Nicu Vlad.

România a cucerit la Europene o medalie de aur, prin Răzvan Martin (smuls, cat. 77 kg), cinci de argint, prin Florin Ionuţ Croitoru (smuls, cat. 62 kg), Răzvan Martin (aruncat şi total, cat. 77 kg) şi Roxana Cocoş (aruncat şi total, cat. 69 kg), şi patru de bronz, trei câştigate de Gabriel Sâncrăian (cat. 85 kg, smuls, aruncat, total) şi Roxana Cocoş (cat. 69 kg, smuls). România a fost reprezentată de un lot de 10 sportivi, 5 băieţi şi 5 fete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor