Guvernul sirian a încălcat acordul de încetare a focului, susţine Opoziţia

Opoziţia siriană susţine că guvernul de la Damasc a încălcat acordul de încetare a focului, 77 de persoane fiind ucise marţi de către forţele guvernamentale, transmite DPA.
Epoch Times România
18.04.2012

Opoziţia siriană susţine că guvernul de la Damasc a încălcat acordul de încetare a focului, 77 de persoane fiind ucise marţi de către forţele guvernamentale, transmite DPA.

"Acesta este cel mai mare număr de victime de la intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului", a declarat Omar Homsi, un activist al opoziţiei. Cele mai multe victime s-au înregistrat în Daraa, sudul ţării, în Homs şi în provincia Idlib din nord. Alte 20 de persoane au fost rănite în urma exploziei unei bombe în regiunea Alepp.

Şi Naţiunile Unite sunt îngrijorate de situaţia din Siria. Potrivit unor diplomaţi, regimul sirian pune piedici misiunii observatorilor ONU.

Consiliul de Securitate al ONU a decis sâmbătă trimiterea unor echipe de observatori care să supravegheze modul în care este implementat acordul de încetare a focului pe întreg teritoriul Siriei. Prima echipă, formată din şase persoane, se află deja în Siria şi îi va prezenta, la sfârşitul săptămânii, un raport lui Kofi Annan.

Pe lângă încetarea ostilităţilor, planul de pace al lui Annan prevede retragerea trupelor guvernamentale din oraşe, accesul organizaţiilor umanitare la persoanele care au nevoie de ajutor, eliberarea deţinuţilor din rândul opoziţiei, asigurarea libertăţii presei, precum şi un dialog între guvern şi opoziţie.

Potrivit ONU, peste 9.000 de persoane au fost ucis de la declanşarea violenţelor, anul trecut.

Comitetul pentru Siria al Ligii Arabe nu a observat progrese în implementarea planului de pace, a declarat recent premierul din Qatar, la o reuniune la Doha, unde a luat parte şi Kofi Annan.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney, a declarat că Damascul trebuie să implementeze toate cele şase puncte ale planului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor