Guvernul promite că va ţine cont de recomandările Curţii Constituţionale

Guvernul s-a angajat să ţină cont de recomandările şi deciziile Curţii Constituţionale a României, se arată într-un comunicat al Executivului.
Sigla Palatului Victoria, sediul Guvernului României (Lavinia Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
10.07.2012

Guvernul s-a angajat să ţină cont de recomandările şi deciziile Curţii Constituţionale a României, se arată într-un comunicat al Executivului. Conducerea Guvernului consideră că actele CCR mai trebuie avute în vedere şi de Parlament, precum şi de preşedintele interimar.

Membrii Executivului spun că au luat notă de deciziile Curţii Constituţionale, atât în ceea ce priveşte schimbarea preşedinţilor Camerelor Parlamentului şi validarea procedurilor de suspendare a preşedintelui ţării, cât şi în referitor la atribuţiile Curţii, care "dovedesc definitiv" că toate regulile democratice şi constituţionale au fost respectate în Parlament, în ceea ce priveşte schimbările realizate săptămâna trecută.

"Rămânem fermi în ceea ce priveşte angajamentul de a susţine statul de drept şi valorile democratice, prin respectarea deciziilor Curţii Constituţionale", se arată în comunicat.

Reacţia Guvernului vine după ce mai mulţi oameni politici importanţi atât din Europa, cât şi din alte regiuni ale lumii, şi-au exprimat îngrijorarea faţă de evoluţiile de pe scena politică din România, unde au fost schimbaţi din funcţie foarte redepe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Avocatul Poporului, iar la final, a fost suspendat preşedintele ţării.

Premierul Victor Ponta a declarat că, după ce au fost făcute publice deciziile CC, face un apel ca denigrările la adresa României, legate de lovituri de stat şi de alte acuzaţii, să înceteze. El a mai spus că PDL i-a dezinformat pe creştin-democraţii europeni în legătură cu situaţia din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor