Guşă va candida la Primăria Capitalei ca independent susţinut de AUR. Unul dintre motivele invocate e legat de George Simion şi Cotroceni

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă.
Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă. (Federaţia Română de Judo/facebook)

Cozmin Guşă, consultant politic şi preşedinte al Federaţiei Române de Judo, a anunţat joi, la Realitatea Plus, că va candida la Primăria Capitalei ca independent susţinut de AUR, afirmând că scopul candidaturii sale este de a creşte scorul acestui partid şi de a-l impune pe candidatul suveranist George Simion la Preşedinţie.

“Nu-mi căutam de lucru la candidatură, dar propunerea lui George Simion este o propunere căreia dacă îi dau curs, în mod evident poate să creeze o sinergie sau o simbioză în interiorul curentului suveranist din România, pentru care George Simion e personalitatea politică cu cea mai mare încredere.

Am stat de vorbă cu George Simion, ne-am întâlnit. El a reiterat propunerea de a candida ca independent susţinut de AUR la Primăria Capitalei. A avut de partea lui şi argumentele acestui sondaj. Concluzia a fost una pozitivă, în sensul că am acceptat să candidez ca independent din partea AUR”, a precizat Guşă, citat de G4Media.ro.

De asemenea, Guşă a afirmat că, chiar dacă nu va câştiga alegerile pentru Primăria Bucureşti, consideră că îşi aduce o “contribuţie la scorul AUR”.

“Al doilea motiv pentru care candidez este să impunem un preşedinte suveranist în persoana lui George Simion”, a continuat el.

La rândul său, Simion a afirmat, miercuri seara, la Realitatea Plus, că aşteaptă răspunsul lui Guşă pentru a-l înlocui pe candidatul anunţat deja de AUR, Mihai Enache, în cursa pentru Primăria Capitalei:

“Am avut o idee bună din a-l testa pe domnul Cozmin Guşă, iar acum aşteptăm rezultatele sondajului comandat de noi. Aşteptăm să vedem ce zice şi domnul Guşă, pentru că noi spunem poveşti, a acceptat să fie sondat ca şi alte personalităţi”.

Totodată, Simion a mai declarat că edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, s-ar putea retrage din lupta pentru Primăria Bucureşti.

Potrivit sursei citate, Guşă are un discurs pro-rusesc. Inclusiv în declaraţiile de joi, de la Realitatea Plus, acesta a afirmat: “Ne-am amestecat cu Bruxellesul şi cu dictatele Bruxellesului. Am uitat să fim patrioţi”.

În 2022, radioul lui Cozmin Guşă a primit amenzi record pentru emisiuni în care s-a afirmat că ucrainenii sunt nazişti care “antrenează paramilitar copii”, că ucrainenii sunt un neam de “şuţi, hoţi şi fete cu moral uşoare”, şi în care s-a discutat despre „detaşamente de copii pe modelul ISIS” şi despre limuzine care ar intra în România şi care au fund dublu, pentru a ascunde arme.

În plus, continuă site-ul citat, în emisiunea lui Guşă s-a vorbit, fără a se aduce probe, şi despre “ferme de copii din Ucraina”, care sunt în grija rakeţilor.

“Noi când vom face aceste dezvăluiri punctual, ăştia, cu armele aduse în fundul dublu al maşinilor, vin să ne execute”, susţinea Sorin Roşca Stănescu, invitat într-una din emisiunile lui Guşă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne