Grevă generală în Spania, datorita reformelor de pe piaţa muncii

Sindicatele spaniole organizează joi o grevă generală pentru a protesta faţă de reformele de pe piaţa muncii, prin care guvernul doreşte să reducă rata şomajului. Mai multe marşuri vor avea loc în mai multe oraşe din ţară, iar reţeaua de transport în comun va fi, de asemenea, afectată.
Sindicatele spaniole organizează joi o grevă generală pentru a protesta faţă de reformele de pe piaţa muncii, prin care guvernul doreşte să reducă rata şomajului. La Madrid demonstranţii se adună în faţa depoului de autobuze Chamartin purtând sloganul „Suntem în grevă”, 29 martie 2012. (Pablo Blazquez Dominguez / Getty Images)
Epoch Times România
29.03.2012

Sindicatele spaniole organizează joi o grevă generală pentru a protesta faţă de reformele de pe piaţa muncii, prin care guvernul doreşte să reducă rata şomajului.

Mai multe marşuri vor avea loc în mai multe oraşe din ţară, iar reţeaua de transport în comun va fi, de asemenea, afectată.

Principalele două sindicate din ţară au convocat greva pentru a protesta faţă de noua legislaţie, care face mai uşor şi mai ieftin pentru companii să îşi concedieze angajaţii.

Legea, care a fost aprobată în februarie, reduce compensaţiile maxime acordate la echivalentul a 33 de zile pentru fiecare an lucrat, faţă de 45 de zile în prezent.

Guvernul insistă că astfel va fi creat un sistem mai flexibil pentru afaceri şi pentru muncitori, într-o ţară unde economia stagnează şi unde este nevoie de crearea unor noi locuri de muncă.

Potrivit sondajelor, numai 30% dintre angajaţi vor lua parte la grevă.

"Această reformă a muncii viza să protejeze antreprenorii şi protejează cu adevărat marile companii", a spus Maria Jose, de la Madrid. "De aceea luptăm împreună", a adăugat ea.

Greva intervine cu o zi înainte ca guvernul să anunţe noi măsuri de austeritate. Proiectul de buget ce va fi prezentat vineri constă în măsuri de reducere a deficitului în valoare de zeci de miliarde de euro.

Spania, care are cea mai mare rată a şomajului din Uniunea Europeană, este supusă la presiuni să îşi reducă deficitul bugetar şi să îşi consolideze finanţele publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor