Greta Thunberg, reţinută de poliţia daneză la un protest pro-palestinian

Greta Thunberg (Carl Court/Getty Images)
Redacţia
05.09.2024

Poliţia daneză a reţinut-o miercuri pe activista Greta Thunberg la un protest din Copenhaga împotriva războiului din Gaza şi a ocupării Cisiordaniei către Israel, a declarat un purtător de cuvânt al organizatorilor demonstraţiei, potrivit Reuters .

Thunberg a fost ulterior eliberată din detenţie, potrivit presei daneze, iar cotidianul Ekstra Bladet a prezentat o înregistrare video cu ea ieşind dintr-o secţie de poliţie.

Şase persoane au fost reţinute la Universitatea din Copenhaga, după ce aproximativ 20 de persoane au blocat intrarea într-o clădire şi trei au intrat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, fără a face comentarii cu privire la persoanele reţinute individual.

Cunoscută pentru campania sa de a pune schimbări climatice provocate de om, Thunberg, de origine suedeză, a îmbrăţişat din ce mai mult cauza palestiniană şi a declarat în luna mai astfel de protest „ar să aibă loc peste tot”.

O înregistrare video postată de Students Against the Occupation, un grup studenţesc pro-palestinian, arată cum ofiţeri de poliţie în uniformă sau conduc pe Thunberg şi pe alţii deţinuţi într-o dubă a poliţiei, în timp ce aceştia sunt încătuşaţi sau cu mâinile legate la vâlvă.

Thunberg purta în jurul umerilor o eşarfă imprimată cu modelul tradiţional palestinian keffiyeh, un simbol comun printre demonstranţi pro-palestinieni.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor