Grenadă funcţională, agăţată de poarta unei case din cartierul bucureştean Dristor

Grenada gasita in Dristor
Loredana Diacu
29.05.2024

Poliţia şi geniştii au intervenit în cartierul bucureştean Dristor în această dimineaţă, după ce de poarta unei case ar fi fost găsită agăţată o grenadă funcţională.

Casa respectivă aparţine mamei uneia dintre cunoscutele vedete mondene din România, Andreea Tonciu. În zonă sunt Primăria Sectorului 3 şi o şcoală. Elevii şcolii au fost evacuaţi.

Grenada a fost descoperită de sora mai mică a Andreei Tonciu, Lorena. Seara trecută, când a venit acasă, tânăra, în vârstă de 24 de ani, a găsit grenada agaţă de clanţa uşii. Fata a crezut că este o jucărie şi a aruncat-o în stradă.

Dimineaţa, unul dintre membrii familiei s-a uitat la grenadă şi a ajuns la concluzia că aceasta ar putea fi una adevărată, nu de jucărie, şi a sunat la Poliţie.

La faţa locului au ajuns echipe de poliţişti şi genişti.

Redăm comunicatul Poliţiei:

"În această dimineaţă, 29 mai 2024, în jurul orei 08.00, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 12 Poliţie a fost sesizată, prin sistem 112, cu privire la faptul că, în dreptul unui imobil din Sectorul 3, pe trotuar, s-ar afla un proiectil.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, care au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind luată măsura restricţionării traficului pe toată strada.

Totodată, s-a procedat la evacuarea elevilor şi a personalului didactic, aflaţi în şcoala din proximitate.

De asemenea, lucrătorii din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe

Periculoase, sosiţi la adresa, au ridicat dispozitivul, comunicând faptul că acesta nu prezintă niciun pericol.

La acest moment, activităţile sunt în dinamică, fiind efectuată cercetarea la faţa locului.

Verificările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Materialul video de la faţa locului poate fi vizionat aici .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor