Gorghiu: Nu mi se pare normal să aud de la TV că anumite cartele prepay sunt folosite în comiterea de acte teroriste

Pe fundalul atentatelor teroriste care au bulversat Europa, premierul a dezvăluit că "au fost folosite cartele prepay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în UE", în timp ce SRI a confirmat că în mai multe zone de conflict sunt folosite cartelele româneşti.
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
29.03.2016

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu s-a declarat nemulţumită de modul în care s-a adus în atenţia opiniei publice problema cartelelor prepay româneşti, care ar fi utilizate de terorişti în pregătirea unor acte teroriste, şi a pledat pentru realizarea unui proiect de lege care să răspundă nevoii de securitate naţională, dar, în acelaşi timp, să respecte şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

"E nevoie în mod clar de o dezbatere foarte serioasă în societatea românească, dar mai ales în Parlamentul României pentru că nu mi se pare normal să aflu de la o televiziune în urma unui interviu cu un ministru sau un prim-ministru, nu mi se pare firesc să aflu acolo că anumite cartele prepay din România au fost folosite de diverse persoane în comiterea unor acte teroriste. Cum nu găsesc firesc ca SRI să răspundă punctual unei televiziuni în acelaşi sens.

Normalul şi firescul îl văd aşa: vine o informare către tot Parlamentul României cu privire la situaţia cumpărării acestor cartele şi folosirii lor în acte teroriste, că înţeleg că s-au folosit în Siria, în Irak, că nu se ştie dacă s-au folosit în Belgia sau în alte ţări. Important este să avem această evaluare şi să decidă toţi parlamentarii în cunoştinţă de cauză", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

În opinia copreşedintelui PNL este necesar un proiect de lege care să fie capabil să asigure nevoia de securitate a României, dar, în acelaşi timp, să protejeze şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

"În acest moment, informaţia e vitală în modificarea legislaţiei care ţine de securitatea naţională. În Parlament nu există un proiect legislativ în acest moment care să pună în concordanţă nevoia de securitate cu decizia Curţii Constituţionale şi cu respectarea dreptului la viaţă privată, dreptului la corespondenţă privată, drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în general.

Niciodată PNL nu o să voteze împotriva unui proiect care aliniază dezideratul de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor din România cu o decizie constituţională şi cu nevoia de securitate în România. Cred că în loc să avem discuţii care cum, instituţiile separat, disparat, e bine să ne adunăm în Parlament, să generăm un proiect pe care să-l ajustăm la toate aceste rigori despre care am vorbit", a adăugat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor