Gorghiu, atac dur la adresa lui Lasconi: Să ceară scuze tuturor femeilor din România care sunt victime ale violenţei domestice

Alina Gorghiu (Captură video)
Andrei Popescu
09.10.2024

Ministra liberală a Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a cerut Elenei Lasconi, candidată în cursa pentru Cotroceni, să prezinte scuze femeilor care sunt victime ale violenţei domestice, acuzând-o pe şefa USR că ar fi “luat peste picior” această problemă atât de răspândită în România şi că ar fi folosit-o ca “subiect de atac politic”.

“Mă aşteptam ca o femeie, candidat la prezidenţiale, să dea dovadă de empatie, să înţeleagă drama prin care trece o victimă a violenţei domestice. Nu să o ia peste picior, să o privească de sus sau să devină subiect de atac politic. Măcar pentru că sper că ştie că 52% din populaţia României este reprezentată de femei şi dintre cele 87.565 de cazuri de violenţă domestică înregistrate de Poliţia Română în 2024, majoritatea covârşitoare sunt de violenţă împotriva femeilor.

Cred, însă, că am aşteptări prea mari de la un candidat superficial, pentru care totul este o poleială. Solicit Elenei Lasconi să ceară scuze tuturor femeilor din România care sunt victime ale violenţei domestice! Prin postarea complet neinspirată bagatelizează acest fenomen şi le jigneşte!”, a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Gorghiu a afirmat că “mesajul lui Lasconi e toxic! Ideea că victimele suportă violenţa din interes material este profund deplasată”.

“Impactul unei asemenea afirmaţii venite tocmai de la o candidată la alegerile prezidenţiale este deosebit de mare şi afirmaţia trebuie sancţionată public, nu trecută cu vederea”, a adăugat ministra.

Remarcile lui Gorghiu vin în contextul în care, atunci când a chemat PNL să semneze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, Lasconi a spus:

“Haideţi să vedem dacă cuvintele onestitate, curaj, respect, vă caracterizează. Faceţi din cuvintele astea fapte! Semnaţi moţiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii. Haideţi cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor