Google a pierdut la Tribunalul UE apelul împotriva deciziei CE de a amenda compania cu 2,5 miliarde de euro

(Getty Images)

Compania-mamă a Google, Alphabet, a pierdut procesul cu Comisia Europeană privind amenda de 2,42 de miliarde de euro pe care trebuie să o plătească pentru încălcarea legilor europene antitrust.

Tribunalul UE, a doua cea mai înaltă instanţă din Uniune, a respins apelul făcut de Alphabet la decizia Comisiei de a amenda Google.

Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a sancţionat în 2017 cel mai mare motor de căutare de pe internet pentru favorizarea propriului serviciu de comparare a preţurilor, care a oferit companiei un avantaj necinstit împotriva rivalilor europeni mai mici, potrivit agenţiei Reuters.

„Instanţa Generală dezminte în mare acţiunea Google împotriva deciziei Comisiei care a găsit că Google a abuzat de poziţia sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a preţurilor în dauna serviciilor asemănătoare concurente”, arată Tribunalul UE.

Google poate face apel la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltă instanţă europeană, iar compania Alphabet a spus, miercuri, că s-a conformat deja cu decizia antitrust la nivelul UE.

Penalităţile aplicate gigantului hi-tech Google au însumat 8,25 de miliarde de euro în UE, în ultimii zece ani. Vestager a declanşat anchete şi împotriva Amazon, Apple şi Facebook, care sunt în derulare.

Google nu a precizat dacă va face apel împotriva deciziei Tribunalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură