Google a pierdut la Tribunalul UE apelul împotriva deciziei CE de a amenda compania cu 2,5 miliarde de euro

(Getty Images)

Compania-mamă a Google, Alphabet, a pierdut procesul cu Comisia Europeană privind amenda de 2,42 de miliarde de euro pe care trebuie să o plătească pentru încălcarea legilor europene antitrust.

Tribunalul UE, a doua cea mai înaltă instanţă din Uniune, a respins apelul făcut de Alphabet la decizia Comisiei de a amenda Google.

Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a sancţionat în 2017 cel mai mare motor de căutare de pe internet pentru favorizarea propriului serviciu de comparare a preţurilor, care a oferit companiei un avantaj necinstit împotriva rivalilor europeni mai mici, potrivit agenţiei Reuters.

„Instanţa Generală dezminte în mare acţiunea Google împotriva deciziei Comisiei care a găsit că Google a abuzat de poziţia sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a preţurilor în dauna serviciilor asemănătoare concurente”, arată Tribunalul UE.

Google poate face apel la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltă instanţă europeană, iar compania Alphabet a spus, miercuri, că s-a conformat deja cu decizia antitrust la nivelul UE.

Penalităţile aplicate gigantului hi-tech Google au însumat 8,25 de miliarde de euro în UE, în ultimii zece ani. Vestager a declanşat anchete şi împotriva Amazon, Apple şi Facebook, care sunt în derulare.

Google nu a precizat dacă va face apel împotriva deciziei Tribunalului.