Gimnastică: Sâmbătă, întâlnire amicală între echipele masculine ale României şi Franţei

Epoch Times România
28.06.2012

Întâlnirea amicală dintre echipele masculine de gimnastică ale Franţei şi României va avea loc la Oneşti, sâmbătă 30 iunie 2012, de la ora 16,00, în Sala Sporturilor, sportivilor din cele două ţări adăugându-li-se unii din Croaţia si Israel, anunţă Federaţia Română de Gimnastică.

Cu o lună înaintea debutului gimnasticii la Jocurile Olimpice (primele întreceri sunt pe 27 iulie - calificări, masculin), aceasta intalnire este un foarte util si important test pentru configurarea finală a echipelor care vor evolua la Londra.

Antrenorul coordonator al lotului României, Ioan Suciu, a anunţat componenţa lotului pentru amicalul cu Franţa:

Flavius Koczi, Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna, Andrei V. Muntean, Andrei Muntean, Andrei Ursache.

Legat de aceasta confruntare, Ioan Suciu a declarat: "A mai rămas o lună până la Jocurile Olimpice, timp în care trebuie să reglăm întregul mecanism al echipei, astfel ca el să funcţioneze cât mai bine în zilele olimpice. La Londra va fi o confruntare dificilă, cu prezenţa tuturor marilor forţe ale gimnasticii masculine, iar fiecare gimnast este convins că nu există loc pentru greşeli. Nu spun că nu vor fi, concursul este concurs, fiecare evoluţie cu gradul său de imprevizibil, dar toţi se vor strădui să evite cât mai mult asemenea situaţii. Orice zecime, orice sutime în minus ca urmare a unor fie cât de mici erori pot cântări greu în clasament. De aceea, această întâlnire cu Franţa, una dintre echipele recunoscute ca valoare, este foarte importantă şi pentru noi, şi pentru ei. Reprezintă o nouă posibilitate de testare a capacităţilor fiecarui gimnast, de rodare a exerciţiilor pregătite. Consemnăm şi revenirea în concurs a lui Marian Drăgulescu, la prima sa apariţie, ceea ce înseamnă foarte mult şi pentru noi, dar şi pentru el. Cum, de asemenea, este un bun prilej de a vedea cam ce formulă trebuie să adoptăm pentru Jocuri, ţinând seama de sistemul de desfăşurare a acestuia, pentru a valorifica la maximum potenţialul fiecărui component al echipei, în beneficiul echipei..."

Franţa nu a comunicat deocamdată componenţa nominală a lotului care se va deplasa la Oneşti. Gimnaştilor francezi li se vor adăuga, cum se stie, doi sportivi din Israel şi unul din Croaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor