Gimnastică artistică: Laura Jurcă a câştigat medalia de argint la Europenele de la Sofia

(Paul Gilham / Getty Images)

Laura Jurcă a câştigat, vineri, medalia de argint în finala de la individual compus a junioarelor, în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Sofia.

Jurcă a avut un total de 55,698 puncte. Aurul a revenit Anghelinei Melnikova din Rusia (57,107 puncte), iar ultimul loc pe podium a fost ocupat de Elissa Downie din Marea Britanie (55,332 puncte). Andreea Iridon a avut şi ea o performanţă bună şi a ocupat locul 6 cu un total de 53,933 puncte.

A fost o competiţie foarte frumoasă, cu gimnaste de un înalt nivel tehnic, a declarat Cristian Moldovan, antrenorul echipei de junioare a României. Ambele sportive au reuşit să ducă acest concurs la bun sfârşit, au fost la fel de bune ca şi în prima zi (când România a câştigat bronzul pe echipe). Întrebat la ce se aşteaptă duminică, ziua când vor avea loc finalele pe aparate, după bronzul şi argintul din primele două zi de concurs, Moldovan a spus: "Trebuie să vină şi aurul. Şanse sunt. Dacă fetele îşi duc exerciţiile până la capăt, aşa cum trebuie, sunt şi şanse pentru aur".

Laura Jurcă s-a declarat foarte mulţumită de performanţă. Potrivit ei, argintul de la Sofia este cea mai importantă medalie pe care a cucerit în cariera sa de până acum. Gimnasta a spus ziariştilor români că acum se gândeşte la finalele de duminică şi la următorul concurs.

În finala pe echipe de miercuri, lotul României de junioare a câştigat medaliile de bronz, cu un total de 164,972 puncte, la o mică distanţă de Marea Britanie, 165,005 p. Pe primul loc au terminat reprezentantele Rusiei, cu 168,262 p.

Sâmbătă va avea loc finala pe echipe la senioare pentru care România s-a calificat, joi, cu un total de 171,130 puncte, fiind devansată numai de Marea Britanie (172,147 puncte), iar duminică sunt finalele pe aparate la senioare şi junioare.