Gimnastică artistică: Laura Jurcă a câştigat medalia de argint la Europenele de la Sofia

(Paul Gilham / Getty Images)

Laura Jurcă a câştigat, vineri, medalia de argint în finala de la individual compus a junioarelor, în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Sofia.

Jurcă a avut un total de 55,698 puncte. Aurul a revenit Anghelinei Melnikova din Rusia (57,107 puncte), iar ultimul loc pe podium a fost ocupat de Elissa Downie din Marea Britanie (55,332 puncte). Andreea Iridon a avut şi ea o performanţă bună şi a ocupat locul 6 cu un total de 53,933 puncte.

A fost o competiţie foarte frumoasă, cu gimnaste de un înalt nivel tehnic, a declarat Cristian Moldovan, antrenorul echipei de junioare a României. Ambele sportive au reuşit să ducă acest concurs la bun sfârşit, au fost la fel de bune ca şi în prima zi (când România a câştigat bronzul pe echipe). Întrebat la ce se aşteaptă duminică, ziua când vor avea loc finalele pe aparate, după bronzul şi argintul din primele două zi de concurs, Moldovan a spus: "Trebuie să vină şi aurul. Şanse sunt. Dacă fetele îşi duc exerciţiile până la capăt, aşa cum trebuie, sunt şi şanse pentru aur".

Laura Jurcă s-a declarat foarte mulţumită de performanţă. Potrivit ei, argintul de la Sofia este cea mai importantă medalie pe care a cucerit în cariera sa de până acum. Gimnasta a spus ziariştilor români că acum se gândeşte la finalele de duminică şi la următorul concurs.

În finala pe echipe de miercuri, lotul României de junioare a câştigat medaliile de bronz, cu un total de 164,972 puncte, la o mică distanţă de Marea Britanie, 165,005 p. Pe primul loc au terminat reprezentantele Rusiei, cu 168,262 p.

Sâmbătă va avea loc finala pe echipe la senioare pentru care România s-a calificat, joi, cu un total de 171,130 puncte, fiind devansată numai de Marea Britanie (172,147 puncte), iar duminică sunt finalele pe aparate la senioare şi junioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport