Ştiri pe scurt: România s-a calificat în finala Campionatelor Europene de gimnastică feminină 2014 de la Sofia cu al doilea punctaj

Diana Bulimar.
Diana Bulimar. (Julian Finney / Getty Images)

* România s-a calificat în finala pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică feminină 2014 de la Sofia (14-18 mai), cu al doilea punctaj după faza preliminară de joi. Cu un total de 171,130 puncte, lotul compus de Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi Alina Stănilă, a fost devansat de Marea Britanie (172,147 puncte).

* Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, aşteaptă cu interes alegerile la preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din 29 mai şi a declarat că îl are ca favorit pe Alin Petrache, care şi-a dovedit din plin calităţile de manager la conducerea Federaţiei Române de Rugby.

* CFR Cluj a învins pe Gaz Metan Mediaş cu scorul de 3-1 (1-0), joi seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 33-a a Ligii I de fotbal. Ciprian Deac (9, 74) şi Jasmin Trtovac (70, autogol), care a deviat nefericit un şut al lui Camora, au marcat pentru clujeni, golul de onoare al lui Gaz Metan fiind semnat de iordanianul Thaer Bawab (51).

* Atleta Georgiana Anitei, cu 13,43 metri, a stabilit un nou şi valoros record naţional de junioare II la triplusalt, joi, în cadrul Balcaniadei aflate în desfăşurare la Silven (Bulgaria). După ce s-a impus în proba preferată, Anitei s-a aflat şi în cvartetul României ce a câştigat locul întâi şi la ştafetă 4x100 m. Atleta legitimată la CSM 2010 Bacău şi-a depăşit cu 38 de cm vechea performanţă ce o obţinuse în urmă cu două săptămâni.

* Florin Gardoş, fundaşul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, a declarat joi seara că Brazilia va câştiga în acest an Cupa Mondială. ''Cred că Brazilia va câştiga Cupa Mondială, este ţara organizatoare şi are şi o formaţie foarte bună'', a spus Florin Gardoş.

* George Ţucudean, atacantul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, a declarat joi seara că doreşte ca Portugalia să câştige Cupa Mondială din Brazilia. Întrebat pe cine vede favorită la Cupa Mondială, George Ţucudean a spus: ''Eu sunt fan Real Madrid, aşa că sper ca un fotbalist cum este Cristiano Ronaldo să confirme şi la naţională. Dar sunt şi alte naţionale puternice, mă uitam la naţionala Belgiei, ţară în care am jucat eu şi au mulţi fotbalişti care joacă în alte campionate puternice''.

* Echipa de fotbal ŢSKA Moscova a câştigat miercuri al doilea titlu consecutiv de campioană a Rusiei şi al 12-lea din palmaresul clubului, incluzându-le şi pe cele din perioada sovietică. În etapa a 30-a, ultima, ŢSKA, ocupanta primului loc, a câştigat cu 1-0 derby-ul de pe pe teren propriu cu concitadina Lokomotiv, care se afla pe locul 3 şi mai avea şanse la titlu în caz de victorie şi de pas greşit al celeilalte rivale, Zenit St. Petersburg. Pe locul 4, cu 52 de puncte, s-a clasat Dinamo Moscova, echipă antrenată până în această primăvară de tehnicianul român Dan Petrescu. În ultima etapă, Dinamo s-a înclinat în deplasare, 2-3, pe terenul lui Spartak Moscova. Folosit până în minutul 62, românul George Florescu a deschis scorul în minutul 38 pentru oaspeţi.

* Pandurii Tg. Jiu a surclasat pe Corona Braşov cu scorul de 5-0 (2-0), joi seara, pe teren propriu, în uvertura etapei a 33-a a Ligii I de fotbal, penultima a sezonului. Paul Anton (10), brazilianul Alex Dos Santos (17, 64) şi lituanianul Deivydas Matulevicius (62, 75) au marcat golurile echipei antrenate de Petre Grigoraş, care a obţinut prima sa victorie în acest mandat, după două eşecuri şi două remize.

* CSU Poli Timişoara a câştigat titlul naţional în proba masculină de floretă pe echipe, joi, la Sala de scrimă ''Floreasca'', unde au avut loc întrecerile Superligii naţionale.

* Un egal în meciul din deplasare de la Slatina "ar echivala cu o înfrângere" pentru CS Universitatea Craiova, a estimat joi antrenorul Gavril Balint, înaintea meciului de sâmbătă, din etapa a 6-a a play-off-ului Seriei a II-a a ligii secunde de fotbal, relatează site-ul clubului. Echipa din Craiova nu a obţinut nicio victorie în ultimele trei meciuri.

* Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova (N.8) a fost învinsă de sârboaica Ana Ivanovic (N. 11), cu 6-1, 6-4, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.120.000 de euro.

* Tenismanul elveţian Stanislas Wawrinka (N.3) a fost învins de ''veteranul'' german Tommy Haas (N.15), în trei seturi, cu 5-7, 6-2, 6-3, joi, în optimile de finală ale turneului ATP World Tour Masters 1000 de la Roma, dotat cu premii totale de 2.884.675 euro.

* Clubul englez de fotbal Manchester United a anunţat joi că va pierde peste 30 de milioane de lire sterline (50 de milioane de dolari) deoarece nu a reuşit să se califice în viitorul sezon al cupelor europene, informează Reuters.

* Purtătorul tricoului roz, de lider al clasamentului general al Turului ciclist al Italiei, australianul Michael Matthews (Orica GreenEdge), şi-a depus o serioasă candidatură pentru câştigarea ediţiei a 97-a, după ce şi-a adjudecat cea mai lungă etapă, una de munte mediu, cu final în căţărare, joi, între Sossano şi Montecassino, fiind cronometrat pe 257 km în 6h37'01".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport