Ghişe a protestat în zona Cotroceni, cu pancarte atârnate pe corp

Parlamentul României, camerele reunite, Ioan Ghişe
Parlamentul României, camerele reunite, Ioan Ghişe (Epoch Times România)

"Poporul a decis, Băsescu e demis" scria pe una din pancartele cu care senatorul PNL Ioan Ghişe s-a plimbat prin faţa Palatului Cotroceni, în semn de protest faţă de întoarcerea lui Băsescu în funcţia de şef al statului.

El a fost însoţit de un consilier şi a spus că va repeta gestul zilnic, dacă vremea e frumoasă. Ghişe a mai declarat că gestul său este simbolic şi nu a cerut susţinerea partidului pentru protestul său.

El a prezentat din nou propunerile sale înaintate Parlamentului şi care se referă la necesitatea constatării demiterii preşedintelui Traian Băsescu în urma referendumului din 29 iulie.

"Suveranitatea poporului nu poate fi exercitată de niciun grup şi nicio persoană în nume propriu. Curtea Constituţională a uzurpat suveranitatea poporului", a declarat Ghişe. El a mai spus că cei şase judecători ai Curţii, care au votat pentru nevalidarea referendumului, şi-au depăşit atribuţiile.

O echipă de jandarmi a intervenit în momentul în care Ghişe a traversat pe trotuarul de lângă gardul Palatului Cotroceni, solicitându-i să revină pe partea cealaltă a străzii.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit, marţi, la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare prin decizia Parlamentului din 6 iulie şi după ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru ca acesta să fie validat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne