Ghinea n-a mai suportat: Le-a arătat semnul... "păcii" celor de la PSD-ALDE, în plină şedinţă a Parlamentului

Şedinţa în care a fost adoptat noul Cod de Procedură Penală, varianta PSD-ALDE, a fost plină de tensiuni. La un moment dat, unul dintre deputaţii USR - Cristian Ghinea - nu şi-a mai putut stăpâni indignarea şi le-a arătat un semn obscen celor de la Putere.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Captura)
Se încarcă player-ul...

În plin scandal pe Codul de Procedură Penală în Parlament, fostul ministru Cristian Ghinea, deputat USR, ajuns la capătul răbdării, le-a arătat un semn obscen celor de la PSD-ALDE direct de la tribuna plenului.

"Domnule preşedinte (de şedinţă - n.r.), în timp ce noi votam legea asta s-a întâmplat ceva amuzant dar tragic. Un coleg deputat a venit cu copilul pe care l-a luat de la grădiniţă aici, copilul a intrat pe uşa aia, şi domnul de acolo a trimis imediat bodyguarzii să-l scoată afară pe copilul de 5 ani. În acest timp, domnul Neacşu, care este un penal şi nu are dreptul să stea în Camera Deputaţilor spre sfidarea tuturor, stă acolo...", a declarat Ghinea, în faţa plenului.

Huiduieli în sală.

"Să vă fie ruşine!", a subliniat Ghinea.

I se taie microfonul.

"Mulţumesc!", i-a spus preşedintele de şedinţă, pesedistul Gabriel Vlase.

În timp ce pleca de la pupitru, Ghinea le-a arătat un semn obscen celor de la PSD şi ALDE.

Huiduieli din nou.

Vosganian fuge spre pupitru şi intervine:

"Sunt de aproape 30 de ani în Parlament. Acum o lună s-a întâmplat un incident în Comisia de Buget pe care n-am vrut să-l fac public, pentru că era vorba de o colegă de-a noastră care a acuzat pe toţi membrii Biroului Permanent că sunt nişte imbecili, ba chiar de o imbecilitate sublimă, iar pe noi toţi ne-a acuzat că suntem hoţi. Eu suport de aproape doi ani o atmosfera incalificabilă în Parlament. Astăzi un coleg de la USR a făcut un gest impardonabil. Domnule preşedinte, vă rog foarte mult convocaţi instanţele acestei Camere a Deputaţilor, pentru că acest domn trebuie să suporte consecinţa gestului lui. Eu nu mai suport! Eu vă previn că nu mai vin în Camera Deputaţilor dacă se tolerează astfel de gesturi."

"Mulţumesc! Vă rog, faceţi sesizare la Biroul Permanent şi vom vedea ce situaţie a fost că nu ştiu", a declarat Vlase.

Vosganian fuge din nou la pupitru:

"Să ştiţi că unul dintre colegii aceia făcea nişte jigniri inadmisibile pe Facebook în timp ce noi eram aici în sală. Deci cu asta se ocupă, stimaţi colegi. Noi nu mai trebuie să tolerăm aşa ceva! Nu mai trebuie să acceptăm să fim jigniţi în permanenţă în numele unei aşa-zise libertăţi a cuvântului."

Vine şi Dan Barna, liderul USR, la pupitru:

"În numele partidului Uniunea Salvaţi România ne asumăm şi îmi cer scuze pentru gestul colegului meu."

Huiduieli din nou.