Sorin Funzăverde: Vasile Blaga trebuie să vină cât mai repede în prim planul vieţii politice

Vasile Blaga. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.05.2011

Proaspătul ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, Sorin Frunzăverde, consideră că Vasile Blaga ar trebui să revină cât mai repede în prim planul vieţii politice şi din cadrul partidului, bazându-se, spune el, pe colegialitatea membrilor BPN.

"Nu mă consider un trădător al vreunei moţiuni. Am avut dreptul să candidez la funcţia de prim-vicepreşedinte, apartenenţa sau susţinerea moţiunii Blaga nu înseamnă că mi s-a interzis dreptul de a candida la vreo funcţie în BPN. Eu mi-am menţinut această candidatură pentru că ea datează înainte de data de 5 mai, limita la care se depuneau candidaturile", a precizat Frunzăverde.

El spune că a existat o discuţie în urmă cu câteva zile cu privire la posibilitatea unor susţinători ai moţiunii Blaga de a-şi retrage candidaturile în cazul în care Vasile Blaga nu ar fi câştigat alegerile.

"În urmă cu trei zile am analizat într-o discuţie cu mai mulţi colegi posibilitatea de a ne retrage candidaturile. Unii au spus că îşi vor menţine candidaturile, alţii au fost mai intransigenţi şi au spus clar că-şi vor retrage candidaturile în cazul în care Vasile Blaga nu iese preşedinte. Avem exemplu Preda, Boureanu", a mai spus Sorin Frunzăverde.

Prim-vicepreşedintele PDL a declarat că viitorul BPN care se conturează ar trebuie să înveţe din lecţiile trecutului şi să promoveze un lider şi mai performant.

"În perspectiva alegerilor din 2012 este nevoie de toate energiile existente şi de toţi oamenii puternici din partid care pot duce aceste confruntări electorale. În perspectiva unei posibile moţiuni de cenzură a actualei Opoziţii eu cred că nu are şanse să treacă", a mai declarat Frunzăverde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor