Gheorghe Falcă, viitorul lider al PDL?

PDL
PDL (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
02.01.2013

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat într-un mesaj de Anul Nou postat pe o reţea de socializare, că, în plan politic, 2013 va fi „un an important“ pentru cariera sa politică, iar pentru Arad este anul în care începe bătălia pentru a obţine, în 2021, titlul de „Capitală Culturală Europeană“. Prin aceste cuvinte, Falcă nu face decât să confirme ceea ce unii analişti anticipează pentru 2012: faptul că finul preşedintelui Traian Băsescu este unul dintre favoriţii la preluarea funcţiei de preşedinte al PDL de la Vasile Blaga. De altfel, Falcă este unul dintre foarte puţinii politicieni din PDL care au avut succes în 2012, reuşind să câştige un nou mandat de edil-şef al Aradului.

Falcă le mulţumeşte arădenilor pentru sprijinul acordat pentru câştigarea celui de-al treilea mandat de primar al Aradului. Primarul mai aminteşte în mesaj şi de două distincţii pe care le-a primit în acest an.

„A fost un an plin de evenimente, dar pentru mine a fost, în primul rând, anul în care am obţinut, cu sprijinul dumneavoastră nemijlocit, cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Arad, anul în care am obţinut, de asemenea, titlurile de «Primarul anului“ şi, respectiv, «Politicianului anului». Aceste realizări sunt, de fapt, ale dumneavoastră, ale arădenilor. Sunt conştient că mare parte dintre realizări vi le datorez dumneavoastră, arădenilor vrednici, care aţi înţeles proiectele pe care le am pentru Arad. Pentru 2013 îmi doresc în primul rând sănătate pentru a avea cel puţin aceeaşi putere de muncă, dar şi înţelegere. În plan politic, 2013 va fi un an important pentru cariera mea. Pentru Arad, 2013 este anul în care vom începe bătălia pentru ca oraşul nostru să devină în 2021 Capitală Culturală Europeană. Este un obiectiv greu, ambiţios, dar care poate fi realizat, deoarece mă bazez pe valorile Aradului, pe susţinerea dumneavoastră şi pe dorinţa noastră, a tuturor, de a vedea Aradul printre primele oraşe ale Europei“, scrie Falcă în mesajul său.

Gheorghe Falcă şi-a petrecut Revelionul împreună cu preşedintele Traian Băsescu, naşul său de cununie, precum şi cu colega de partid, Elena Udrea, la un hotel din staţiunea Covasna. În cursul ultimei zile a anului 2012 au ajuns la Covasna şi s-au cazat la acelaşi hotel şi prinţul Paul şi prinţesa Lia, cărora familia Băsescu le-a botezat fiul.

Traian Băsescu a petrecut până după ora 3.00 dimineaţa, ieşind din restaurant împreună cu soţia sa şi fiica cea mică, Elena. I-au urmat Elena Udrea şi Gheorghe Falcă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor