Germania: Virusul aviar H5N8 descoperit la două ferme în Cloppenburg

Tulpina H5N8 a virusului gripei aviare a fost descoperită la două ferme în statul german Saxonia Inferioară, a anunţat luni Ministerul Agriculturii din acest stat.
Păsări migratoare
Păsări migratoare (Pixabay.com)

Ministerul a ordonat sacrificarea a zeci de mii de curcani în districtul Cloppenburg, după ce Institutul Friedrich Loeffler a verificat tulpina.

Descoperirea tulpinei a avut loc după ce 10.000 de curcani au fost ucişi în districtul Oldenburg şi 12.000 de păsări au fost ucise în districtul Vechta.

Christian Meyer, ministrul Agriculturii statului Saxonia Inferioară, a declarat că nu este clar cum a pătruns virusul în şoproanele închise pentru curcani, adăugând că autorităţile investighează cazul.

Păsările au fost omorâte prin gazare şi cadavrele au fost incinerate pentru a preveni răspândirea virusului.

Saxonia Inferioară este un centru major pentru creşterea păsărilor de curte în Germania.

În districtul Northeim, 18 pui şi 6 raţe au fost descoperite ca fiind infectate cu aceeaşi tulpină.

În ultimele câteva luni virusul care s-a răspândit pe cuprinsul Europei şi Asiei, probabil a fost transportat de păsările migratoare sălbatice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a descoperit că, deşi este improbabil să existe infecţii la oameni cu tulpina respectivă, acest lucru nu ar trebui exclus complet. Totuşi, virusul este fatal pentru păsări.

Tulpina H5N8 a fost, de asemenea, detectată la păsările sălbatice din Saxonia Inferioară, cel mai recent la un pescăruş argintiu în Hanovra.

Alte 13 ţări europene au raportat detectarea virusului începând cu luna octombrie a acestui an.

Luni, Grecia a raportat descoperirea unei tulpini a virusului aviar la o lebădă sălbatică în delta râului Evros, iar Marea Britanie a raportat joi descoperirea unei păsări sălbatice infectate cu acest virus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe