Germania spionează biroul premierului israelian şi armata americană

Deşi Merkel a criticat operaţiunile de monitorizare ale NSA asupra Cancelariei sale, un nou raport publicat de Spiegel susţine că agenţia de spionaj a Berlinului face exact acelaşi lucru în cazul armatei SUA, OPEC, FMI sau a biroului premierului israelian

 Cancelarul german, Angela Merkel.
Cancelarul german, Angela Merkel. (Captură Foto)

Agenţia germană de informaţii desfăşoară o vastă operaţiune de spionaj, iar printre ţintele sale se află biroul premierului israelian, forţele de apărare americane şi britanice, şi chiar NASA, conform Der Spiegel.

Alte ţinte includ ministerele de interne australian şi belgian, OPEC, Fondul Monetar Internaţional şi diverse agenţii ONU.

Cancelarul german Angela Merkel a criticat anterior agenţia americană de spionaj NSA pentru spionarea cancelariei germane timp de câteva decenii după ce această informaţie a fost dezvăluită de wikileaks, susţinând că prietenii nu se spionează reciproc.

În timp ce timp, şeful agenţiei germane de spionaj (BND), Gerhard Schindler, a promis anterior că va opri Germania să spioneze membrii NATO.

Raportul Spiegel nu a specificat durata operaţiunilor de spionaj.

Anul trecut, Spiegel a raportat că serviciul german de informaţii a spionat dispozitivele folosite de personalul diverselor ambasade din SUA, Marea Britanie, Franţa, Vatican şi din alte ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe