Germania a început să trimită în Polonia migranţii ilegali cu care s-a procopsit din Olanda şi Austria

Poliţia germană îi conduce pe migranţii care sosesc pe un câmp spre un centru de transport, octombrie 2023 (Getty Images)
Redacţia
11.06.2024

Germania expulzează migranţi ilegali în Polonia, cu toate că, potrivit rapoartelor, aceştia i-au trecut graniţa venind din Olanda, Austria sau alte ţări, transmite RMX News.

Jurnalista poloneză Aleksandra Fedorska, care lucrează pentru radioul independent WNET şi publicaţia Biznes Alert, a raportat că migranţii sunt predaţi de ofiţerii germani poliţiştilor de frontieră polonezi şi apoi sunt transferaţi în hosteluri din zonele de graniţă. Potrivit acesteia, mulţi dintre migranţi le-au spus angajaţilor că au ajuns în Germania din Olanda, Austria şi alte ţări, şi nu prin Polonia.

Fedorska a cerut date despre migranţii ilegali la graniţa cu Polonia de la poliţia federală germană. Conform datelor obţinute, Germania a trimis înapoi 3.500 de migranţi din cei 5.600 despre care se presupune că au trecut ilegal din Polonia în Germania.

„În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2024, poliţia federală a înregistrat un total de 5.621 de persoane care au trecut ilegal graniţa polono-germană. Dintre acestea, 3.578 de persoane au fost returnate în Polonia”, a scris Fedorska pe contul său de pe X.

Pactul de migraţie al UE, care va intra în vigoare în 2026, prevede ca statele membre să poată alege între a primi migranţi ilegali relocaţi sau a plăti 20.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat.

Migraţia este o problemă cheie pentru alegători în trei state din estul Germaniei în această toamnă. Germania nu ascunde speranţa că pactul de migraţie va ajuta la reducerea numărului de migranţi de pe teritoriul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor