George Simion le cere simpatizanţilor săi să închidă televizoarele

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a susţinut, duminică, la o întâlnire publică cu membri şi simpatizanţi ai partidului organizată în Craiova, că formaţiunea sa nu va face alianţă sau coaliţie "nici cu stânga, nici cu dreapta".

Totodată, Simion i-a îndemnat pe cei prezenţi să închidă televizoarele pe motiv că televiziunile au ignorat AUR pe toată perioada campaniei electorale.

"Acum ne sună televiziunile. Să ne mai lase, că în timpul campaniei ne ignorau. Avem contact direct între noi. Închideţi televizoarele mincinoase, avem Facebook-ul, avem legătură directă, revoluţionăm clasa politică românească. Am început cu câteva mizerii pe care le-am alungat din scena publică şi mergem mai departe. Şi cum am promis noi? Nu facem alianţă, nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni, nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa-zisa dreaptă. Noi suntem alianţă, suntem Alianţa pentru Unirea Românilor. Da, ne vedem, discutăm public, am discutat cu toţi din Parlament. Discutăm fără probleme în văzul lumii, nicio problemă, pentru că trebuie să ajungem să punem oameni valoroşi la conducerea ţării, dar nu intrăm în cârdăşii cu ei", a declarat Simion.

Copreşedintele AUR a reafirmat la Craiova că după alegeri va merge peste tot în ţară unde a fost în campania electorală, iar "valul" care a dus partidul în Parlament cu aproape 10% nu poate fi oprit.

"Am promis că ajung din nou pe fiecare palmă de pământ românesc pe unde am trecut pe timpul campaniei, chiar dacă intrăm sau nu în Parlament. Am venit să le mulţumim românilor care au avut încredere în noi. Vă mulţumesc că nu aţi mai votat nici cu stânga, nici cu dreapta, că aţi votat anti-sistem şi că aţi fost alături de o forţă democratică, o forţă patriotică. Valul acesta nu poate fi oprit, este speranţa românilor pentru independenţă, pentru suveranitate, pentru libertate, care vor să trăiască din bogăţiile Românei. Prea mult ne-au înjosit alţii şi ne-au făcut, din păcate, să plecăm peste hotare. Jumătate din generaţia mea, jumătate din colegii mei de liceu, din colegii de la facultate, din colegii de la masterat sunt peste hotare şi nu mai putem îndura aşa ceva", a declarat Simion.

Reamintim că AUR a capitalizat în campania electorală pe nemulţumirile şi durerile românilor care asistă de decenii la plecarea rudelor lor să muncească în străinătate, la defrişări sălbatice etc. Însă, deşi promite o clasă politica nouă, AUR are pe liste un politician dublu condamnat penal, două persoane acuzate de atrocităţi în timpul Revoluţiei - una dintre acestea este fost consilier al lui Adrian Năstase - şi multe rude. Practic, deşi vorbeşte despre meritocraţie în programul său, AUR a pus pe liste familii întregi, nu se ştie pe ce criteriu.

Mai amintim, în context, că şi senatoarea AUR Diana Şoşoacă le-a cerut românilor să nu se mai uite la televizor după ce televiziunile au început să dea informaţii care nu erau pe placul partidului.