George Enescu, sărbătorit la sediile muzeului care îi poartă numele

(photos.com)

La împlinirea a 131 de ani de la naşterea lui George Enescu, muzeul naţional care îi poartă numele va organiza, pe 18 şi 19 august, mai multe evenimente care să marcheze sărbătoarea. Acestea vor avea loc la muzeele din Bucureşti, Tescani şi Sinaia.

Pe 18 august, de la ora 17.00, la Secţia Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu, de la Tescani, Duo Remember Enescu va interpreta lucrări pentru pian la patru mâini de George Enescu şi Maurice Ravel. Recitalul va fi urmat de vernisajul expoziţiei de pictură "Tescani 2012", de prezentarea proiectului de arte vizuale TranceCultural al Asociaţiei Ephemair şi de un recital susţinut de compozitorii Cătălin Creţu şi Gabriel Mălăncioiu, beneficiarii Burselor Enescu acordate de muzeu în acest an, informează organizatorii.

Pe 19 august, de la ora 11.30, la Vila Luminiş din Sinaia, Fundaţia Prietenii muzicii Serafim Antropov prezintă un recital în cadrul Festivalului Internaţional "Enescu şi muzica lumii", susţinut de solişti ai Orchestrei Simfonice Române, la pian Verona Maier. De asemenea, în cadrul proiectului expoziţional "Obiectul lunii" va fi expus bastonul lui Enescu.

De la ora 18.30, la Palatul Cantacuzino de la Bucureşti, vor avea loc un recital cameral şi două expoziţii temporare, una cu desene ale Fortunei Mavromati Brulez închinate "Mâinilor Maestrului", iar cealaltă dedicată capodoperei enesciene "Oedipe".

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

George Enescu este considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni români, care a fost compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură