Pianista Mihaela Ursuleasa, aplaudată pentru ultima oară la Ateneul Român

Ateneul Român, sediul Filarmonicii "George Enescu"
Ateneul Român, sediul Filarmonicii "George Enescu" (WIKIPEDIA.ORG)
Cristina Boiangiu
10.08.2012

Admiratorii pianistei Mihaela Ursuleasa au aplaudat-o joi pentru ultima dată, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit a fost adus la Ateneul Român, locul în care a concertat în urmă cu numai două luni.

Înainte ca sicriul să fie scos din Ateneu, în jurul orei 19.00, a avut loc o ceremonie de comemorare a pianistei, incluzând o slujbă religioasă şi cuvântările unor personalităţi. Pianistul Nicolae Licareţ, directorul artistic al Filarmonicii "George Enescu", a amintit că exact în urmă cu două luni, joi, 7 iunie, Mihaela Ursuleasa se afla în sala mare a Ateneului Român, interpretând Concertul nr. 2 de Frederic Chopin, împreună cu Orchestra Filarmonicii Enescu, sub bagheta lui Horia Andreescu.

"Cariera ei a fost strălucită, publicul român a iubit-o şi în acel concert a primit-o cu aplauze, cu sinceritate şi cu o mare dragoste. La fel a reuşit să cucerească şi publicul de pretutindeni. Toate obstacolele partiturilor grele de pian le-a depăşit cu uşurinţă şi cu strălucire. În calea vieţii, însă, a fost mai greu. Dumnezeu a vrut să revină pe pământ românesc", a spus Nicolae Licareţ.

Criticul muzical Dumitru Avachian a prezentat cariera pianistei, spunând că "se poate vorbi la Mihaela Ursuleasa de acele revelaţii ce privesc natura spirituală a muzicii".

Sicriul a fost scos apoi din clădirea Ateneului şi a fost depus la capela Cimitirului Bellu, unde pianista a fost înmormântată vineri, la ora 9.30.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor