Gărzile lui Epstein recunosc faptul că au "falsificat înregistrări" şi au negociat pentru a evita închisoarea

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Gărzile închisorii care trebuiau să monitorizeze constant starea pedofilului arestat Jeffrey Epstein, închis într-o secţiune de maximă securitate a unui penitenciar din New York au negociat un acord cu procurorii federali, recunoscând că au falsificat înregistrările rondurilor de gardă pe care trebuiau să le facă, în noaptea în care Epstein ar fi fost omorât în condiţii suspecte.

Cei doi au făcut mărturisirile pentru a evita închisoarea.

Citiți și Jean Luc Brunel pus sub acuzare pentru viol de minori în dosarul Epstein

Tova Noel şi Michael Thomas, însărcinaţi cu paza lui Epstein, au falsificat jurnalele care indicau că au făcut controalele necesare pentru monitorizarea lui Epstein în noaptea morţii sale, care este învăluită de controverse.

Oficial, miliardarul Jeffrey Epstein, închis pentru delicte sexuale, pe 6 iulie 2019, a murit spânzurat. Cu toate acestea multe amănunte legate de incident generează suspiciuni. În noaptea morţii sale, camerele video ale sectorului de maximă securitatea unde era internat nu au funcţionat. În ciuda faptului că pedofilul era pus pe lista celor înclinaţi către sinucidere - avusese o încercare cu câteva săptămâni în urmă - închisoarea a încălcat protocolul, plasându-l singur în celulă. Un cunoscut medic legist din SUA a afirmat că are rezerve privitoare la moartea lui Epstein prin sinucidere, din cauza unor indicii găsite pe cadavrul presupus al lui Epstein - care nu se potriveau cu cele prezente în mod obişnuit pe corpul sinucigaşilor.

Citiți și Ghislaine Maxwell: Epstein şi Bill Clinton au zburat împreună la bordul avionului Lolita Express

După ce au fost acuzaţi de falsificarea înregistrărilor în 2019, cei doi gardieni au recunoscut, săptămâna aceasta, că „au completat în mod voit şi cu bună ştiinţă jurnalul rondurilor de gardă”.

Associated Press a relatat vineri: „Ca parte a înţelegerii cu procurorii, aceştia vor încheia un acord de amânare a urmăririi penale cu Departamentul de Justiţie şi cei doi nu vor ajunge niciodată în spatele gratiilor, potrivit unei scrisori a procurorilor federali care a fost depusă vineri în dosar”.

„Noel şi Thomas vor fi în schimb supuşi eliberării condiţionate, vor trebui să efectueze 100 de ore de muncă în folosul comunităţii şi să coopereze pe deplin cu o anchetă în curs de desfăşurare a inspectorului general al Departamentului Justiţiei.”

Citiți și Fiul şi soţul judecătoarei care judecă dosarul finanţelor lui Epstein, împuşcaţi într-un atentat

Dosarul Jeffrey Epstein este unul dintre cele mai controversate din SUA, acesta organizând frecvent orgii pe insula sa din arhipeleagul Virgin Islands, unde prietenii şi invitaţii săi - incluzând nume extrem de sonore precum Bill Clinton şi Bill Gates, prinţul Andrew al Marii Britanii, şi alţii - beneficiau de serviciile unor fete minore.

Citiți și FBI investighează "grupul criminal" conectat cu gardienii pedofilului Jeffrey Epstein