Gabriela Szabo, despre demisia lui Octavian Morariu: "M-a surprins, dar îi respect decizia"

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo. (Epoch Times România)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că a fost ''surprinsă'' când a aflat despre demisia lui Octavian Morariu din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), dar că îi respectă decizia, ''el ştiind mai bine decât noi ce-şi doreşte''.

''M-a surprins retragerea domnului Morariu, dar îi respect decizia, pentru ca el ştie mai bine decât noi ce-şi doreşte. Ştiu că este implicat la nivel internaţional, la rugby şi la Comitetul Internaţional Olimpic. Eu îi doresc succes în ceea ce vrea să facă în continuare. A condus o instituţie de excelenţă, unde numai oameni deosebiţi pot ajunge. Indiferent cine va veni să nu uite că excelenţa trebuie să primeze. Cine va conduce COSR-ul trebuie să fie un om cu care MTS să colaboreze, trebuie să aveam aceleaşi opinii şi aceeaşi viziune'', a declarat Gabriela Szabo.

Despre funcţia de ministru, Gabi Szabo spune că ''este o muncă pe care o fac cu mare dragoste. Vrem să se întâmple lucruri bune în sport, să îmbunătăţim performanţa'' şi ''vom continua colaborarea cu COSR, oricine va fi preşedinte''.
Octavian Morariu s-a retras marţi din funcţia de preşedinte al COSR, în cadrul Adunării Generale a forului olimpic naţional. Morariu, membru CIO din toamna anului trecut, era preşedintele COSR din anul 2004.